Prijava

Vaša prijava

VG badmintonaši uspješni na međunarodnom turniru ZYO


Proteklog je vikenda  u Zagrebu  održan 2. Međunarodni turnir Zagreb  Youth Open, na kojem je nastupilo 138 igrača iz 6 zemalja sudionica, sa čak 245 prijava. Nakon priprema bio je ovo prvi ispit za velikogoričke badmintonaše koji su ukupno osvojili 12 medalja.

U iznimno jakoj konkurenciji ponajboljih igrača iz Slovenije, Mađarske, Poljske i Češke naši su pokazali napredak u igri te potencijal koji sa marljivim radom mora doći do izražaja u godinama koje su pred nama.

Krenimo redom:

Kod najmlađih u kategoriji do 9 godina svoju prvu medalju osvojila je Jelena Buchberger i to odmah zlatnu te tako najavila da kreće stopama već poznate badmintonske obitelji.

Filip Antunović u kategoriji do 11 godina odigrao je svoj najbolji turnir do sada osvojivši brončanu medalju u singlu, a finale mu je izmaklo u vrlo napetom meču u tri seta protiv Vida Matanića 21-12 17-21 21-17.U muškim parovima klubski suigrači  Filip Antunović i Ivan Mance također su osvojili brončanu medalju,

U istoj kategoriji do 11 godina u ženskoj konkurenciji svoje prve medalje osvojila je Ana Anić, brončanu u singlu u kojem je dominirala slovenska igračica Lina Pipan, a u paru sa Dorom Martinuš iz BK Medvedgrada Ana je osvojila srebro dobivši pri tome prvi set protiv slovenskog para Lina Pipan/ Nina Mali.

Do 13 godina u muškoj konkurenciji Vito Buchberger u četvrtfinalu je izgubio od sjajnog Jana Janoštika iz Češke, kasnijeg pobjednika turnira u sve tri konkurencije mlađih kadeta. Vito je osvojio srebrnu medalju u muškim parovima sa Bornom Vadljom iz BK Međimurja, a u mješovitim parovima naš najbolji mix do 13 godina Vito Buchberger i Ira Misir  također su osvojili broncu izgubivši polufinale od češke kombinacije Jan Janoštik/ Lucia Krpatova.

Ira Misir zasigurno najbolja mlađa kadetkinja Hrvatske u singlu je na ZYO-u osvojila srebrnu medalju, nakon što je sve mečeve do finala dobila uvjerljivo u dva seta. U finalu Lucia Krpatova iz Češke je dominirala te zasluženo osvojila turnir. Ira je u ženskim parovima osvojila brončanu medalju igrajući zajedno sa Nežom Frank iz Slovenije izgubivši pri tome polufinale 16:21, 19:21 od kasnijih pobjednica Lucie Krpatove / Marta Vitek.

Kadeti u kategoriji do 15 godina imali su zaista vrlo jaku konkurenciju, a 3 medalje za BK Velika Gorica osvojio je Dorian Cvijanović najbolji hrvatski kadet. Zanimljivo je da je u svim polufinalnim mečevima Dorian za protivnika imao sjajnog mađara  Balazsa PAPAIA  te u vrlo uzbudljivim mečevima u tri seta nakon prvog dobivenog ipak na kraju morao čestitati Papaiu. Do novog revanša. Dorian je u muškim parovima igrao sa Josipom Meglićem iz Zagreb Maksimira, a u mixu zajedno sa Mijom Čerjan iz Dubrovnika.

U kategoriji do 17 godina dominirali su Poljski badmintonaši osvojivši pri tome sve što se dalo osvojiti, a da dominacija ne bude potpuna pobrinuo se Dominik Doko iz BK Medvedgrada osvojivši u singlu zlatnu medalju. Bravo Doko !

Sve rezultate i pobjednike možete pogledati na stranici http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=29E6F7DE-FC47-43F4-9C27-D62499B7E3C3.

Od velikogoričkih badmintonaša na turniru su još nastupile Matea Krlić,Lucija Buchberger, Elena Miščević i Petra Senfner,

Zadovoljni smo početkom sezone uz poruku da se vraćamo još napornijim treninzima jer jedino predanim radom i kvalitetnim mečevima možemo još više popraviti razinu igre i konkurirati najboljim mladim igračima Europe.