Prijava

Vaša prijava

Hrvatski kup u Međimurju


U organizaciji BK Međimurje – 9./10. studeni 2013. – dvorana Aton održan je II krug HK-a za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore te I krug veterana.

vg zg zajedno
VG & ZG

Badminton klub VG i na ovom krugu HK-a stigao je do postolja, te ovom prilikom čestiitke svima na nastupu i rezultatima. Brončanu medalju u mlađe kadetskoj konkurenciji osvojio je sve bolji VG mix Vito Buchberger & Ira Misir ,

ira i vito

dok je u singlu Ira odigrala sjajan meč protiv pobjednice Doroteje Brkić, u kojem je dobila drugi gem 24:22. U tom meču Ira je zadobila i lakšu ozljedu zadnje lože te  je morala predati meč za 3. mjesto Antei Rendulić. Najvažnije od svega ozljeda nije ozbiljna i vrlo skoro Iru očekujemo na terenima i postoljima. Vito je u singlu nakon „dvostrukog“ žrijebanja dobio najtežeg mogućeg suparnika Josipa Meglića, nije pobjedio i svi smo svjesni da njegovo vrijeme tek dolazi. Po prvi puta na jednom Saveznom turniru nastupio je i Luka Pinturić, kojem ovom prilikom dajemo podršku za još revnijim treninzima i napretku.

U kadetskoj konkurenciji za VG je nastupila Lucija Buchberger i ostvarila svoj najbolji rezultat na Hrvatskom kupu do sada, osvojivši srebrnu medalju. U finalu Lu je izgubila od momentalno najbolje hvatske kadetkinje Lucije Trgovac, ali veseli nas njezina igra u drugom gemu u kojem je pokazala da zna igrati kad otpusti

lu srbrna

kočnicu.Borba za najviše postolje kadetkinja na Hrvatskom kupu je i više nego zanimljiva. U mix-u Lucija je igrala sa Patrikom Burnićem, te osvojila četvrto mjesto nakon velike borbe u tri gema sa Josipom Meglićem i Martom Vitek.

Suradnja VG i ZG kluba je i dalje odlična, pa u budučnosti stvaramo  zaista najbolje moguće parske kombinacije zajedno napadajući vrh.

Veterani su odigrali svoj I krug i tek sada najavljuju veliki pohod prema vrhu. U konkurenciji 35+ Damir Duvnjak je u prvom meču pobjedio Igora Grudenića, a dalje nije išlo protiv Sandija Šabana, Duvi je ukupno u singlu završio 6-ti, dok je Josip Buchberger u prvom kolu odmah naletio na Danijela Zadravca, pokazavši do pola gema izjednačenu igru, a nakon toga nedostatak snage. U konkurenciji parova legendarni par Bucha-Duvi , došao je ponovo do 4. mjesta izgubivši medalju u vrlo napetom meču u tri gema protiv veteranskih legendi Sandija Šabana i Zver Dražena.

vjeciti rivali

Revanš ćemo svakako pokušati  uzvratiti na PH u Velikoj Gorici ( 01. veljače 2014) kada očekujemo brojnu ekipu u svim konkurencijama, od muških, ženskih i mješovitih parova. Do tada treniramo !

U konkurenciji veterana 45+  iskusni Željko Senfner ponovo je pokazao da je trenutno najbolji od najstarjih  te zasluženo osvojio zlatnu medalju. U muškim parovima Senf je igrao sa Leom Milerom i ovoga puta osvojio brončanu medalju nakon što su u finalu prije finala izgubili od Marijana Vugrineca i Zdenka Miheteca.Leo Miler  inače naš VGBL-ovac u singlu je osvojio broncu, te pokazao veliki napredak u igri.

senf

U svakom slučaju još jedan uspješan nastup VG badmintonaša u Čakovcu, pokazao je da smo u koraku sa konkurencijom, ali još uvijek možemo bolje.

Bravo i hvala za cijelu ekipu, a ponajviše za  trenera Nevena Rihtara koji marljivo radi stvarajući nove pobjednike u svim konkurencijama.

svi s Nevenom

Sljedeći turnir Hrvatskog kupa igra se u Čakovcu – poletarci (07/08 prosinac ), i na njemu očekujemo  prvi izlazak na badmintonsku scenu naših novih najmlađih igrača, stoga im poželimo puno uspjeha i sportske sreće.