Prijava

Vaša prijava

Prvenstvo Hrvatske 2014 seniora i veterana


Najuspješniji klub na PH je BK Medvedgrad Zagreb predvođen već legendarnim Zvonimirom Đurkinjakom koji je osvojio sve tri zlatne medalje, jedino zlato koje nije pripalo “Medvjedima” osvojila je Dorotea Sutara ( HBK Max)  u zenskom singlu pobjedivši u finalu aktualnu prvakinju Hrvatske Maju Pavlinić.

PH 2

Badminton klub Velika Gorica na Prvenstvu Hrvatske 2014 za seniore i veterane osvojio je najviše medalja do sada, ukupno 5 ( sve brončane ) uz brojne prilike da uspjeh bude i veći.

PH 5

Čestitamo osvajačima medalja BK VG-a; i naravno svim članovima i prijateljima kluba koji su dali svoj nesebičan doprinos i pomogli u organizaciji mozemo slobodno reći najbolje organiziranog PH ikada. Hvala Vam !

PH 3

Veliko hvala ZŠUGVG, Gradu Velika Gorica, Zagrebačkoj zupaniji, VG danas, Portalu Velika Gorica, Plesnom klubu Megablast, Roberto Shopu, Vivas Baru i dakako Zeljku Miškulinu.

Darko Ivan Vidaković ( Divix ) sjajno je vodio turnir koji je i prvog i drugog dana završio sa satnicom u minutu.

VG osvajači medalja:

Neven Rihtar /Dasen Jardas – seniori – muski parovi

Hrvoje Jerkin/ Silvio Jurčić – veterani – muski parovi 35+

Zeljko Senfner/ Nikica Šikić – veterani – muski parovi 35 +

Zeljko Senfner – seniori – singl 45+

Zeljko Sefner/ Leo Miler – veterani – muski parovi 45+

Izvještaj sa stranica HBS-a_

PH 2014. – prvi dan

Velika Gorica – Gorički badmintonaši – ali i gosti – za zadovoljstvom komentiraju prvo turopoljsko domaćinstvo prvenstvu Hrvatske. Turniri seniora i veterana okupili su 11 klubova uz 99 prijava. U ime Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice (www.zsguvg.hr) svim prisutnima toplu dobrodošlicu zaželio je predsjednik Zajednice g. Goran Kovačić, a natjecanje je u ime Grada Velike Gorice  otvorio savjetnik za sport g. Darko Čopić. Priredbu je uveličao Plesni klub Megablast osvajač brojnih medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima što je sve pridonijelo pozitivnim reakcijama natjecatelja, trenera i dužnosnika. Domaćini svim igračima, sudionicima sutrašnjih polufinalnih i finalnih mečeva, žele puno uspjeha i sportske sreće i neka u duhu fair playa pobjede najbolji. Današnji rezultati i sutrašnji raspored nalaze se na turnirskom semaforu.

PH seniora i veterana 2014.

Velika Gorica – Uz poneko iznenađenje, te uz vrlo dobru organizaciju BK Velika Gorica održano je i ovogodišnje nacionalno prvenstvo. Đurkinjak (Medvedgrad 1998 Zagreb) te par Đurkinjak-Špoljarec obranili su lanjske naslove, a Đurkinjak je prvi i u mješovitom paru s Čičom (MZ) što ga ponovo čini najuspješnijim sudionikom Prvenstva Hrvatske. Određeno je iznenađenje pobjeda Dorotee Sutare nad aktualnom prvakinjom Pavlinić (obje HBK Max Zagreb), no Sutara je cijeli turnir odigrala vrlo uvjerljivo.

Popis prvaka Hrvatske za 2014.:

M: Zvonimir Đurkinjak (MZ)
Ž: Dorotea Sutara (HM)
MM: Zvonimir Đurkinjak – Filip Špoljarec (MZ)
ŽŽ: Matea Čiča – Staša Poznanović (MZ)
MŽ: Zvonimir Đurkinjak – Matea Čiča (MZ).
Kod veterana iznenadnim izostankom Marjana Vugrinca (kojem ujedno izražavamo sućut) otvorio se prostor i drugim vrsnim veteranima. Najuvjerljiviji bili su član BK Purger Zagreb Antonio Lovrić i Sandi Šaban (HM) koji su skupili po dva zlata i jedno srebro. Odličja je podijelio dožupan Zagrebačke županije g. Rudolf Vujević, a popis osvajača medalja po svim konkurencijama i dobnim skupinama dostupan je na turnirskom semaforu.

http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=30B9E040-0793-43A9-9E35-20EF66334ADD