Prijava

Vaša prijava

Velikogoričkim poletarcima 4 medalje u Makarskoj


Minulog je vikenda u organizaciji badmintonskog kluba Arka u Makarskoj, održano Prvenstvo Hrvatske za poletarce, igrače i igračice do 11 godina starosti, i juniore (do 19 godina) na kojem je nastupilo i pet igrača iz Velike Gorice.

 

vg poletarci

Za Anu Anić, Filipa Antunovića, Mihaela Jurenića, Ivana Mancea i Petru Senfner ovo je bio prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske.


U Veliku Goricu su se vratili s četiri medalje, tri brončane i jednom srebrnom

Najbolji je rezultat ostvarila Petra Senfner koja je osvojila srebro u konkurenciji parova zajedno s Dubrovčankom Andreom Vlašić. Njih su dvije uvjerljivo prošle svoju B skupinu, ostvarivši sve tri pobjede, a potom su iznenađujuće lako, u dva gema (21-19, 21-12), ostvarile prolazak u finale pobjedom nad zagrebačkom kombinacijom iz BK Medvedgrada Luna Šaban / Iva Sulić.

U meču za zlatnu medalju prejake su se ipak pokazale Leda Dominić (HBK Max) i Lara Mravičić (BK Arka), koje su slavile rezultatom 21-7, 21-11. Dominić je osim naslova u parskoj konkurenciji uvjerljivo osvojila i naslov u pojedinačnom dijelu turnira.

Ana Anić je za jedan gem ostala prekratka za polufinale nakon što se u spomenutoj skupini B zatvorio krug tri para koji su imali omjer pobjeda i poraza 1-2. Anić je u paru s Makarankom Lanom Staničić pobijedila brončani par iz Splita, Elu i Viktoriju Zoko, ali je poražena od Dore Martinuš i Sunčice Sertić s 2-0 u gemovima. Da su se dokopale gema u posljednje spomenutom susretu, Anić i Staničić bi pobjedom u dva gema protiv sestara Zoko osigurale polufinale.
Spomenimo i da su Petra i Ana završile pojedinačni nastup u svojim skupinama. Petra je upisala dvije pobjede i poraz, dok je Ana ostala bez pobjede, iako je odigrala dva jako dobra meča protiv svoje partnerice Lane Staničić i Splićanke Ele Zoko.

Tri su velikogorička poletarca osvojila brončane medalje u konkurenciji parova, a to su ujedno i njihove prve medalje na tek trećem turniru otkako su počeli trenirati!

Mance je igrao u paru s Dinom Blažićem iz BK Međimurja, dok su do bronce udruženim snagama stigli Jurenić i Antunović. Mance i Blažić su broncu osigurali još u subotu dvjema pobjedama nad izravnim konkurentima za medalju, Antunovićem i Jurenićem, odnosno Šimom Granićem i Hrvojem Kondžom, dok je drugi velikogorički par morao proliti puno znoja u nedjelju da bi ostvario isti uspjeh.

Antunović i Jurenić su u napetom meču slavili protiv Granića i Kondže s 21-14, 21-23, 21-16, čime su si, kao i Mance, priskrbili prvu badmintonsku medalju!
Recimo i da su sva trojica, u pojedinačnom dijelu turnira, završavala svoj nastup u skupini. Antunović je upisao dvije pobjede prije nego li je poražen od kasnijeg finaliste Luke Črepa, Jurenić je upisao jednu pobjedu u istoj skupini (B), dok je Mance u iznimno teškoj skupini (C) zabilježio sva tri poraza. Ivan Gotesman (BK Maksimir) je uvjerljivo uzeo naslove u pojedinačnoj i parskoj konkurenciji.

VG united

Makarska je donijela radost za Velikogoričku novu mladost!