Prijava

Vaša prijava

Pet zlatnih medalja za hrvatski badminton na jakom turniru u Čakovcu


Minule je nedjelje u Čakovcu održano 6. izdanje Međunarodnog Čakovec CO Youth Opena, na kojem su nastupili predstavnici iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske…

clip_image001

U iznimno jakoj konkurenciji ponajboljih igrača iz susjednih nam zemalja hrvatski su predstavnici osvojili pet zlatnih medalja.

Najbolji pojedinac bio je Josip Meglić (BK Zagreb Maksimir) koji je osvojio dva zlatna odlična u pojedinačnoj i parskoj konkurenciji dječaka do 13 godina starosti. Meglić je finalnom meču pojedinačne konkurencije bio bolji od Borne Vadlje (BK Međimurje) rezultatom 21-16, 21-14, a potom je s talentiranim Čakovčaninom uzeo naslov i u parovima savladavši u finalu slovensku kombinaciju Miha Masten/Klemen Puhek (BK Branik) rezultatom 21-8, 21-16.

Pojedinačni je naslov u konkurenciji djevojčica do 13 godina uzela i Ira Misir (BK Velika Gorica), koja je u uzbudljivom finalu slavila protiv prvopostavljene nositeljice iz Mađarske Mero Emese rezultatom 21-10, 14-21, 21-12. Misir je igrala i u finalu parske konkurencije s Inom Derk (BK Međimurje), u kojem su poražene od prvih nositeljica, svojih sunarodnjakinja – Inge Sadaić (BK Medvedgrad) i Laure Horvat (BK Međimurje). Sadaić i Horvat su slavile s 21-14, 21-12.

Petu zlatnu medalju za hrvatski badminton osigurali su domaćini iz Čakovca, Lino Zadravec i Luka Grubić (BK Međimurje), koji su u uzbudljivom finalu dječaka do 15 godina svladali slovenski par Blaž Klemenc/Domen Lonzarić (BK Branik). Nakon velike borbe Zadravec i Grubić su slavili rezultatom 21-12, 15-21, 21-16.

Od ostalih rezultata svakako vrijedi istaknuti finale Line Zadravca u pojedinačnoj konkurenciji dječaka do 15 godina. Bolji je od njega sa 16-21, 21-17, 11-21 bio prvi nositelj iz Slovenije Domen Lonzarić (BK Branik). Inga Sadaić je u pojedinačnoj konkurenciji djevojčica do 15 godina (iako ima tek 13) zaigrala u polufinalu, u kojem ju je savladala odlična mađarska predstavnica Anett Karsai (BK OSC Budapest). Sadaić je u prvom gemu propustila tri gem-lopte (20-17), a potom je morala priznati poraz rezultatom 20-22, 10-21.

Ostali hrvatski medaljaši su: Melani Anderlin (BK Međimurje, djevojčice do 11, srebro), Elena Novak (BK Međimurje, djevojčice do 11, bronca), Jan Nikola Dvanajščak (BK Međimurje, dječaci do 13, bronca), Nina Miše (BK Zagreb Maksimir, djevojčice do 13, bronca), Nina Miše/Glorija Obadić (BK Zagreb Maksimir, djevojčice do 13, bronca), Luka Grubić (BK Međimurje, dječaci do 15, bronca), Filip Bačić/Fran Pipunić (BK Purger, dječaci do 15 godina, bronca) i Inga Sadaić/Laura Horvat (BK Medvedgrad i BK Međimurje, djevojčice do 15 godina, srebro).