Prijava

Vaša prijava

Jelačić teško do bodova

[]

U 28. kolu nogometnog prvenstva Jedinstvene županijske lige u subotu 15. svibnja u Vukovini Jelačić je pobijedio Klas iz Mičevca 2:0 i u redoslijedu se popeo na željeno 4. mjesto jer je Sveta Nedelja izgubila u Ivanić Gradu. Jelačić i Nedelja su bodovima poravnati, ali vukovi iz Vukovine imaju bolju gol razliku, a sada je dostižan i TOP Kerestinec koji je također poražen.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Vukovinčani su do pobjede došli teže no što se to očekivalo golovima tek u 78. i 90. minuti. Prigoda za pogotke bilo je obostrano i ranije. Prvi su se za glave držali gosti jer već u 1. minuti Domagoj Bedeković jurio je sam na vratara Sakača, a onda pucao neprecizno. Precizan nije bio ni Miletić glavom nakon kornera Jelačića u 8. minuti kao ni Harambašić 20. izbačen u for poludesno, a udarena lopta završila je u mreži izvana. Minutu kasnije na sceni su Jelačićev Joža Mihanović i glavni sudac Marin Madved a(li) možda i pomoćni Hrvoje Tišljar. U kaznenom prostoru gostiju srušen je vezist domaćih, ali to nije sankcionirano.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U nastavku Jelačić je dominirao i stvarao prigode, a Klas se solidno branio. Zabiti nisu uspjeli Memić, Harambaši, agilni i nezadrživ Antoni Prizmić nekoliko puta, glavama Miletić i Josip Matić. Deset minuta prije kraja bilo je još 0:0, a onda se javio žestoki druker i član Uprave Jelačića iskusni Ivan Matejčić. A kad se on javi onda se to bome čuje i znak je za uzbunu! Ivan Smok odigrao je čitavu utakmicu kako treba, a nisu izostale minijature kojih se ne bi posramio ni Messi. Na lijevoj strani odlično je surađivao s iskusnim znalcem Josipom Miletićem, a oni su uz strijelca i najzaslužniji što je brava Klasa konačno popustila. U finišu majstorskog proigravanja spomenutog dvojca, Smok je nadigrao obranu gostiju i projurio kao brzi vlak do korner linije a onda fantastično ubacio iznad vratara na drugu vratnicu, a Filipu Harambašiću preostalo je samo podmetnuti glavu i valjda s metar udaljenosti poentirati.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Konačno je laknulo igračima, stručnom stožeru ali i tada zadovoljnom Ivanu Matejčiću iz Jelačića. U posljednjim minutama Klas je krenuo na sve ili ništa u napad, a prazne koridore u obrani iskontrirao je brzanac Prizmić i asistirao Harambašiću za konačnih i zasluženih 2:0. Ako Klas do kraja prvenstva odigrao kao u Vukovini, nema straha od ispadanja.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

JELAČIĆ (V) 2
KLAS 0

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 15. svibnja 2021. od 17.00 sati. Sudac: Marin Medved 6 (Ivanić Grad). Pomoćnici: Hrvoje Tišljar i Danijel Gašpar (oba iz Križa). Delegat: Dejan Budić (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0-Harambašić (78), 2:0-Harambašić (90).

JELAČIĆ: Sakač 7, Prizmić 7, Matić 6, Čumpek 6, Miletić 7 Mihanović 6,5, Krasnić 6 (od 85. Josip Matejčić-), Harambašić 7,5, Mateo Nikić 6,5, Smok 7,5 (od 90. Karaula-), Memić 6 (od 80. Marko Rajić-). Trener: Stefan Rajić 7

KLAS: Sivec 7, Kopilović 6 (od 69. Sviličić-), Kundih 6,5, Topić 6, Knežević 6, Fran Matić 6,5, Šteko 6, Obad 6, Lončarić 5,5 (od 46. Zrilić 5,5), Domagoj Bedeković 6 (od 73. Preglej-) Filip Bedeković 6,5. Trener: Tomislav Klišanić 6

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Smok