Prijava

Vaša prijava

Beethoven u Velikoj Gorici: Pijanist Krešimir Starčević pripremio solistički recital posvećen velikom skladatelju

[]

Beethoven se vraća u Veliku Goricu. Krešimir Starčević izvest će u četvrtak, 27. svibnja, u 20 sati u dvorani Galženica klavirski recital posvećen velikom skladatelju u povodu 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena.

Osmislivši koncertni ciklus Beethoven u Velikoj Gorici u sezoni 2020. / 2021., pijanist Krešimir Starčević želio je odati počast velikom njemačkom skladatelju Ludwigu van Beethovenu, povodom 250. obljetnice njegovog rođenja koja se navršila 2020. godine.

Nakon koncerata Beethovenove komorne glazbe – Klavir & gudači te Klavir & puhači, Starčević je pripremio solistički recital na kojem će izvesti skladbe iz sva tri razdoblja skladateljeve bogate ostavštine pisane za klavir. Iz ranog razdoblja tu su Rondo u C-duru, op. 51 br. 1 i Sonata u F-duru, op. 10 br. 2, dok su iz srednjeg Tri bagatele (WoO 52, 54 i 59, poznatija pod nazivom „Za Elizu“), Sonata u Fis-duru, op. 78 te Poloneza u C-duru, op. 89. Koncert će pak zaključiti jednim od remek-djela majstorove kasne skladateljske faze: Sonata u As-duru, op. 110.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a na dan koncerta neće biti prodaje ulaznica u Domu kulture Galženica.


skup VEGORA