Prijava

Vaša prijava

Predstavljan Meridian 16


U Gradskoj upravi predstavljen je projekt poslovne zone Meridian 16 Business Park. Voditeljica projekta Ivana Bakunić napominje da je to idealna pozicija za poslovnu i gospodarsku aktivnost zbog izuzetne prometne povezanosti autocestom  i željeznicom a tu je na svega 5 km i Zračna luka. Svakako je ova lokacija na Vukovinskom polju odabrana i zbog kvalificirane radne snage na području Velike Gorice.

Business Park prostire se na površini većoj od 105 hektara te je prema urbanističkom planu uređenja podijeljen u više namjena: proizvodnu, industrijsku, uslužno – trgovačku, a sadrži i zelene površine. Ciklus razvoja podijeljen je u tri faze. Prva faza obuhvaća 240 tisuća metara kvadratnih i u završnom je stupnju realizacije pa će na jesen biti spremna za prihvat prvih investitora. U budućnosti je u planu izgradnja prometne infrastrukture kao što je zasebni kolosijek koji će se povezati s postojećom prugom, zatim prilazne ceste s biciklističkim stazama i pripadajućom rasvijetom, autobusnim stanicama i parkingom.

Od nekoliko područja gospodarske namjene na području Velike Gorice najistaknutija je poduzetnička zona Rakitovec u kojoj trenutno posluju četiri poduzetnika. Trenutna zauzetost zone je oko 70 posto – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i EU fondove Nikolina Nežić, a važna je i činjenica da je u zadnjih godinu dana poslovnim subjektima prodano 20 tisuća kvadratnih metara zemljišta koji obavljaju isključivo proizvodnu djelatnost.

Kako bi se olakšalo potencijalnim investitorima, Grad je pripremio niz olakšica; niži komunalni doprinos, komunalna naknada, uvedeni su i investicijski pratitelji. Unatoč nepovoljnim gospodarskim kretanjima u čitavoj regiji, postoji interes za zonu i Veliku Goricu, a inteziviraju se i ostale gradske poslovne zone.

Gradonačelnik Dražen Barišić kaže kako su ovakvi projekti ciljni zadaci u njegovom mandatu jer su pokretači gospodarstva i zapošljavanja. Poduzetnička zona Vukovinsko polje ili Meridian 16 Bussines park biti će službeno otvorena u rujnu.