Prijava

Vaša prijava

Zaključen poker zimskih odlazaka: Brodić otišao na posudbu u Varaždin

[]

Počelo je već ranije najavljenim odlaskom Elvisa Sarića u Južnu Koreju, u Suwon, u kojem je i ranije u karijeri igrao, a nastavljeno povratkom Nike Jankovića, nezadovoljnog minutažom u jesenskom dijelu prvenstva, u kadar druge momčadi Dinama. I to je, realno, bilo očekivano, iako za nijansu manje nego u Sarićevu slučaju… Prvi zvučniji odlazak tako je posao onaj treći u nizu, u kojem je golman Ivan Banić napustio Goricu i otišao na posudbu u ljubljansku Olimpiju, u kojoj bi trebao ostati do kraja godine, sljedeće dvije polusezone…

Jedan lijepi zimski utorak, sunčao i topao, donio je i četvrti odlazak. Fran Brodić, kažu vijesti iz kluba, također odlazi na posudbu, a njegova destinacija bit će – drugoligaš Varaždin. Nije ni Brodić bio posebno zadovoljan minutažom u prvom dijelu sezone, skupio je samo 260 minuta kroz devet nastupa, no u posljednje vrijeme počeo je pokazivati da može pomoći ovoj Gorici. Protiv Rijeke, pa onda i porazu od Šibenika, da bi protiv Radomlja u subotu bio jedan od najboljih igrača.

Unatoč tome, očito je procjena kako Brodić ni na proljeće neće imati dovoljno prostora uz Matara, Stojanovskog i nadolazećeg Brazilca Cruza, pa je bolja opcija posuditi ga klubu koji ganja naslov prvaka u 2. HNL i povratak u elitni razred. Posudba je dogovorena do ljeta, za vjerovati je da će bivši igrač Dinama, Club Bruggea, Catanije, Kustošije…, biti veliko i značajno pojačanje za Varaždince.

Gorica ostaje na trojici klasičnih napadača, a četvrti u tom društvu možda bude Ante Matej Jurić, igrač trećeligaša Belišća koji se protiv Radomlja predstavio dobrom partijom, začinjenom s golom za konačnih 4-0.


Članak o našoj školi u Školskim novinama

Državno Natjecanje iz geografije