Prijava

Vaša prijava

Trg pravde i Spomen dom 153 brigade HV


Počinje jesenska sezona održavanja Matičinih četvrtaka u Muzeju Turopolja. Od 02. listopada do 30. studenog očekuje vas ukupno 9 predavanja, odnosno nastupa. Trg pravde i Spomen dom 153. brigade Hrvatske Vojske, kao primjer revitalizacije povijesnih cjelina, tema je prvog Matičinog četvrtka, o kojoj će govoriti arhitekt i projektant Ivica Leder.

Urbanistička studija „Trga PRAVDE“ primjer je projekta revitalizacije jednog manjeg dijela urbane povijesne jezgre Grada Velike Gorice. Planirana je rekonstrukcija postojećih pravosudnih institucija (zgrada) iz raznih razdoblja te proširenje i dogradnja na susjednim česticama s unapređenjem urbanog ambijenta i javne infrastrukture.

Projekt kompleks Spomen doma 153 brigade HV primjer je revitalizacije „ruralnog“ dijela nekadašnje vojne infrastrukture. Na dijelu slobodnog prostora vojarne u Velikoj Buni, uz državnu cestu V. Gorica – Pokupsko, planirano je krajobrazno uređenje spomen područja s domom koje se osim u komemorativne svrhe planira koristiti i za reprezentativne, obrazovne i rekreativne svrhe.

Predavanje počinje u 19 sati.          


U nedjelju HNS-ova fišijada

FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige