Prijava

Vaša prijava

Sad je sve na svome mjestu: Pioniri i kadeti učinili Goricu apsolutno prvoligaškom!

['HNK GORICA', 'hotnews', 'kadeti', 'Nenad Črnko', 'pioniri']

E sad mogu reći da je sve kako treba!

Tim se riječima, uz snažan prizvuk olakšanja, iz Pariza u nedjelju navečer javio predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko. Srce je bilo puno iako je bio toliko daleko od stadiona Sv. Josipa Radnika u Sesvetama, poprišta dvostruke nogometne bitke u kojoj je pobjedu odnijela Gorica!

Nakon seniora, pa prošle sezone i juniora, od nove sezone u najvišem rangu hrvatskog nogometa igrat će i kadeti i pioniri Gorice. Velika je to stvar, ogroman uspjeh za klub na svim razinama, jer gorička nogometna priča ovime je i službeno postala apsolutno prvoligaška. U svim kategorijama u kojima postoje nacionalni rangovi Goricu je tu, dobra, konkurentna, sve uspješnija i moćnija…

U Sesvetama se igralo u duplom programu, u sudaru sa zaprešićkim Interom, dojučerašnjim prvoligašem u ovim kategorijama, zbrajali su se rezultati utakmice kadeta s onim kako odigraju pioniri. Kadeti su prvi izašli na teren i – pomeli protivnika! Završilo je 6-1, uz dva komada Svena Mikulića, po jedan Josip Juraja Radočaj, Vite Ferine, Frana Krilića i Zvonimir Josić, koji je pogodio rašlje sa svoje polovice?!

– Bili smo briljantni! Iako smo igrali bez našeg reprezentativca Lovre Nezirovića, odigrali smo čudesnu utakmicu i mojim dečkima ide kapa do poda. Svi smo mi okolo ionako manje važni, najvažnije je vidjeti osmijeh na njihovim licima, žar s kojim igraju… Figurativno rečeno, dečki su bili spremni ‘umrijeti’ za pobjedu – rekao je trener Damir Milanović, koji je kolegi i bivšem suigraču Igoru Čagalju ostavio puno lakši dio posla.

Pioniri, koji su na teren izašli nakon kadeta, nisu smjeli izgubiti 5-0. Sa svakim porazom do četiri razlike Gorica ide u prvu ligu. Umjesto toga, pioniri Gorice pobijedili su 3-1! Poveo je Inter, ali Ante Zeba, Marko Pranić i Petar Topić donijeli su ukupnih 9-2 u dvije utakmice! Čudesno…

I ne čudi zato što je predsjedniku kluba srce veliko kao kuća.

– Nakon punih 13 godina ispunili smo sve ciljeve. Pioniri, kadeti, juniori i seniori zajedno igraju I HNL… Respect i veliko ❤️ svima, igračima, trenerima, akademiji, roditeljima… Čestitke za pobjedu u kvalifikacijama i idemo svi zajedno još jače – istaknuo je Črnko.

The post Sad je sve na svome mjestu: Pioniri i kadeti učinili Goricu apsolutno prvoligaškom! appeared first on cityportal.hr.