Prijava

Vaša prijava

Hajduk odgodio Goricu! Nakon Rujevice slijede dva tjedna “odmora”

['HNK GORICA', 'hnk hajduk', 'hotnews']

Nogometaši Gorice maksimalno su fokusirani na pripreme za Rijeku, za gostovanje na stadionu na kojem su u prošlosti znali jako dobro prolaziti, ali i na mjestu najveće nesreće u prvoligaškoj povijesti kluba, jer baš je tu Europa pobjegla za jedan bod, jedan gol…

– Moramo iskoristiti umor Rijeke od Europe – nedvosmislen je trener Samir Toplak u najavi ogleda na Rujevici.

Igra se u nedjelju od 21 sat, samo tri dana nakon što su se Riječani porazom 2-0 u gostima kod švedskog Djurgardensa oprostili od Europe, a to bi definitivno morao biti detalj koji ide Gorici u prilog. Gorici koja je svježa, ali i koja se nema zbog čega štedjeti. Prva sljedeća službena utakmica, naime, na red će im doći tek dva tjedna nakon Rujevice.

“Odgađa se utakmica između Hajduka i Gorice, koja je trebala biti odigrana 7. kolovoza na Poljudu”, objavljeno je u petak, uz citiranje obrazloženja.

“Odlukom UEFA-e, uzvratna utakmica 3. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu, Vitoria SC – Hajduk, odigrat će se 10. kolovoza umjesto 11. kolovoza. S obzirom da je prva utakmica, Hajduk – Vitoria SC, na rasporedu u redovitom UEFA terminu, u četvrtak 4. kolovoza u 21 sat, igranje prvenstvene utakmice Hajduk – Gorica u planiranom terminu (7. kolovoza), dovelo bi momčad HNK Hajduk u situaciju da nemaju optimalne uvjete za pripremu i odigravanje UEFA utakmice na gostovanju u Portugalu.

Smatram opravdanim da se utakmica Hajduk – Gorica odgodi po službenoj dužnosti i tako momčadi HNK Hajduk omogući kvalitetnija priprema za ostvarenje pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu”, napisao je u odluci povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Novi termin odigravanja utakmice odredit će se naknadno, a Gorica će slobodni termin gotovo sigurno upotpuniti nekom prijateljskom utakmicom, koje su ionako praksa tijekom tjedna, odnosno utorkom…

The post Hajduk odgodio Goricu! Nakon Rujevice slijede dva tjedna “odmora” appeared first on cityportal.hr.