Prijava

Vaša prijava

Serija pehova mora stati: Na strani Gorice i statistika, i dojam, i trenerova povijest…

['HNK GORICA', 'hotnews']

Kao ozebli sunce dočekali su u redovima HNK Gorice prvu reprezentativnu stanku ove sezone. Doduše, ostao je trener Igor Angelovski bez osmorice reprezentativaca, taj detalj malo kvari cijelu priču iz njegove perspektive, ali svejedno će ova stanka dobro doći za svojevrsni “reset”, prijekopotreban u sezoni poput ove.

Priča je, što se brojki tiče, poznata. Iza Gorice je devet utakmica, jedna pobjeda, dva remija i šest poraza, ukupno pet bodova, nedovoljno za išta bolje od posljednjeg mjesta. Dojam je, naravno, neusporedivo bolji od rezultata, posrtaji koji se događaju često spadaju u rubriku “vjerovali ili ne”, a sve to potkrepljuje i statistika. Koja kaže, gledajući svaki segment igre pojedinačno, da je Gorica bila bolji protivnik u osam od devet svojih utakmica.

A dobila je samo jednu od devet.

Rezultatski pad, popraćen serijom pehova, nastavljen je i nakon što je Samira Toplaka na klupi zamijenio bivši izbornik Sjeverne Makedonije Igor Angelovski, ali pognutih glava u klubu nema. Aktualni trenutak nije ugodan, logično je da dolazi do nervoze, ali u klubu vjeruju u ono što rade, vjeruju da se stvari jednom, dovraga, moraju i okrenuti.

Evo, u potrazi za optimizmom pojavio se i jedan zgodan podatak, kojeg je iznio sam Angelovski…

– I kad sam preuzeo Rabotnički, i kad sam postao izbornik reprezentacije, krenuo sam s tri poraza. I oba puta nakon toga je krenulo sjajno…

Neka tako bude i ovoga puta, neka utakmica u Šibeniku sljedećeg vikenda bude ta toliko iščekivana prekretnica. Na teškom terenu, kod tvrdog protivnika, ali s kvalitetom koja je neosporna, puno većom od bodovnog učinka i mjesta na tablici.

DSC 0840

17.09.2022. Velika Gorica. SuperSport HNL – 10. kolo: HNK Gorica – NK Osijek 0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

A za sve to treba se i pripremiti na pravi način, iskoristiti ovu pauzu što bolje. U tu svrhu u petak od 13 sati igrat će se prijateljska utakmica protiv slovenskih Domžala, trenutačno šeste momčadi Prve lige. Predstavit će se Gorica u šarenom sastavu, to je sigurno, jer u reprezentacijama su sedmorica – Pršir, Fruk i Krizmanić u U-21, Skrbin u U-20, Vojtko u Slovačkoj U-21, a Golubickas i Francois u A reprezentacijama Litve i Australije.

Bio je i Josip Mitrović, čak je i zabio gol u pobjedi 3-0 jedne neobične selekcije, nazvane U-23 i oformljene samo za ovu priliku, da bi odigrala utakmicu protiv A selekcije Katara, domaćina Svjetskog prvenstva koje dolazi, no on se već vratio klupskim zadacima. I vjerojatno će dobiti minutažu protiv Domžala.

U utakmici u kojoj bi, svim izostancima unatoč, valjalo ganjati i rezultat. Jer, kad je serija rezultata ovako negativna, jako bi dobro došla pobjeda i u ovakvoj, prijateljskoj utakmici. Kadar je i dalje širok, priliku za dokazivanje dobit će igrači koji su dosad manje igrali, kao što su Marjanović, Tomek, Julardžija, Prokop, Wallace… Protivnik je po mjeri, a trenutak za početak putovanja prema gore – idealan.

The post Serija pehova mora stati: Na strani Gorice i statistika, i dojam, i trenerova povijest… appeared first on cityportal.hr.