Prijava

Vaša prijava

HVIDRA: I ove godine trči se maraton u čast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima

['hotnews', 'HVIDRA Velika Gorica', 'memorijalna utrka']

U čast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, Udruga HVIDR-a Velika Gorica ove godine organizira 5. Memorijalnu utrku koja će se održati 30. listopada.

Trčat će se više od 36 kilometara, a utrka je podijeljena na dvije dionice. Kreće se u 9 sati s Pokupskog mosta na rijeci Kupi i trči se sve do Kravarskog što je ujedno prva dionica, a druga je nastavak od Kravarskog do spomen obilježja Golubica u Velikoj Gorici.

– Organizacijom memorijalne utrke na ovoj dionici, simboličnim povezivanjem prve crte bojišnice iz Domovinskog rata sa spomen obilježjem gdje počiva većina naših suboraca HVIDR-a Velika Gorica čuva trajnu uspomenu na poginule i preminule hrvatske branitelje s velikogoričkog i turopoljskog područja – ističe Slavko Tolić, voditelj za sport u goričkoj HVIDR – i.

hvidra kupa1 e1650378767958

Foto: HVIDRA Velika Gorica

Za sve one trkače i rekreativce koji ne mogu trčati cijelu dužinu utrke, organizatori ističu kako će se moći uključiti na dvije dodatne lokacije, a to je križanje Kolareve i Gajeve ulice te križanje Kolareve i Zagrebačke ulice kod Robne kuće.

– Cijelom dužinom utrke trkače će pratiti policija, te je osigurana voda i energetski napitci kao i prijevoz za sve sudionike do starta utrke u Pokupskom i Kravarskom. Prije starta utrke na rijeci Kupi bit će organizirano paljenje lampaša i bacanje vijenca u rijeku Kupu, a na cilju kod spomen obilježja Golubica bit će organizirano paljenje lampaša i polaganje vijenca. Zajednički ručak, podjela prigodnih poklona i zahvalnica po završetku utrke bit će u Lovačkom domu Kušanec – dodaje Tolić.

U utrci će ove godine sudjelovati članovi Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991., Maraton kluba Velika Gorica i Žumberak, članovi Paraolimpijskog saveza Zagrebačke županije, ali i brojni poznati pojedinci poput Drage Paripovića, aktualnog državnog rekordera u polumaratonu i maratonu, humanitarac Branko Šubić, a mogla bi im se pridružiti i Mateja Parlov aktualna juniorska viceprvakinja Europe u maratonu.

– Ovim putem pozivamo sve trkače i rekreativce da se odazovu našoj utrci. Utrka nema natjecateljski karakter te broj sudionika nije ograničen stoga su svi dobro došli! – pozivaju iz HVIDR-e.

The post HVIDRA: I ove godine trči se maraton u čast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima appeared first on cityportal.hr.