Prijava

Vaša prijava

Financijski problemi goričkog odbojkaškog kluba


Nakon što pomoć od Grada nije realizirana u 2014. godini, ali i trenutačno stanje sa sponzorima kojih klub nema, OK Gorica našla se u situaciji da ne može podmirivati troškove utakmica. Upravo je ovo i glavni razlog sazivanja sjednice.

- Za studeni i prosinac, potreban iznos nije 50 tisuća kuna, koliko je eventualnim rebalansom proračuna grada OK Gorica trebala dobiti, jer smo već riješili veliki dio troškova za studeni, nego on sada iznosi otprilike 30-ak tisuća kuna koje su nam potrebne da bih nastavili dalje s natjecanjem u 1.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Ukupan iznos do kraja sezone, da bismo sve odradili kako treba, se vrti oko 100 tisuća kuna – rekao je predsjednik kluba Domagoj Oštrić te dodao kako je najavljena podrška Grada u financiranju, ali zbog objektivnog razloga neizglasavanja rebalansa u korist Zajednice športskih udruga sredstva ne postoje.

- Kao posljedica svega toga je da mi za sljedeću utakmicu sa Zadrom imamo na računu 400 kuna za sve troškove. Svaka utakmica za kojuse putuje u Zadar, Vukovar ili Pulu iziskuje oko tri do četiri tisuće kuna, što znači da mi dana 11. studenog nemamo dovoljno novaca za utakmicu u Zadru. To se naravno neće dogoditi jer ćemo se mi nekako snaći i otići ćemo u Zadar, tu nam malo pomaže Grad što se tiče prijevoza, ali to nam ne riješava problem studenog i prosinca – kazao je Oštrić. Ovim putem klub moli sve zainteresirane tvrtke, obrtnike, poduzetnike i privatne osobe koji vole sport i koji žele da OK Gorica nastavi sa svojim radom da postanu donatori ili sponzori kluba. Dobrodošla je svaka pomoć, koliko god mala bila kako bi klub, u prvu ruku, mogao otputovati u Zadar gdje ih čeka utakmica 6. kola 1.A HOL.

- Zadar nam je izravan konkurent za gornji dom druge skupine. Imamo jednog Zadranina u ekipi koji nas je pripremio na to kako će u Zadru izgledati atmosfera. Osim toga, pripreme teku vrlo dobro i kohezija između igrača pojačala i svi želimo igrati jedni za druge. Ako sve bude po planu kao prije Pule i ako ne uđemo u utakmicu podcjenjivački, mislim da možemo ostvariti dobar rezultat – rekao je srednjak Filip Dumbović. Igrači i trener Jurica Antić spremaju se za utakmicu, a klupsko vodstvo skuplja novaca kako bi se i otputovalo u Zadar. S tim su ciljem predstavili i novu internetsku stranicu kluba te promocijsku aktivnost povodom Movembra, mjeseca u kojem muškarci puštaju brkove i bradu te na taj način osvještavaju druge kako i snažniji spol može oboliti od zloćudnih bolest. U klubu je mišljenje da su sportaši najzaslužniji za promociju zdravlja i zdravog načina života. U ovu su se akciju uključili igrači, Uprava te mnogi bivši članovi kluba.