Prijava

Vaša prijava

Upaljena prva adventska svijeća


Prva adventska svijeća se u Velikoj Gorici tradicionalno pali prve adventske nedjelje koja ove godine pada 29. studenoga. Prva adventska svijeća upaljena je večeras ispred velikogoričkog Muzeja Turopolja, a svijeću je upalio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić uz pomoć jednog od najmlađih Velikogoričana.

Paljenjem prve adventske svijeće otvoren je i Adventski sajam koji se ove godine održava na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta, a trajat će od 29. studenoga po do Badnjaka 24. prosinca.

Advent 2015 (9)
Velika Gorica sa svojom zaštitnicom svetom Lucijom i obilježavanjem Dana Grada, svojim građanima prosinac pretvara u mjesec posebnog ugođaja. Svakog dana očekuje vas bogati kulturno-glazbeni program, brojne tribine, koncerti, predstave i izložbe. Kroz manifestaciju Prosinac u Gorici objedinjen je niz zanimljivih programa. Jedan od brojnih je i ovogodišnji adventski program koji je  razdijeljen na dvije manifestacije. Prva manifestacija je Božićna bajka, koja će se odvijati u Parku dr. Franje Tuđmana, gdje će biti postavljeno i klizalište za djecu, a na kojem će se odvijati i prigodni program pod nazivom Ledena bajka. Na tom prostoru održat će se i ovogodišnji doček Nove godine. Drugi dio je već spomenuti Adventski sajam gdje će se nuditi i prigodna gastronomska ponuda.

Već tradicionalno u predblagansko vrijeme Velika Gorica postaje bajkoviti grad u kojem iz godine u godinu možete uživati u zanimljivim sadržajima namijenjenim svim uzrastima, a ne zaboravimo da je prosinac mjesec u kojem Velika Gorica slavi i svoj dan na blagdan Svete Lucije, svoje zaštitnice.

Galerija fotografija:


19. revija mažoret timova

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike