Prijava

Vaša prijava

Ne propustite – Dučecove spelancije uz koncert ženske klape Skradinke i goste

[]

Zvukove Dalmacije usred Turopolja možete osluhnuti već za nekoliko dana na mraclinskoj Zgradi, gdje će se u sklopu Dučecovih spelancija održati koncert ženske klape Skradinke, koje stižu u uzvratni posjet KUD-u Dučec.

– Skradinkama će se u ime domaćih snaga pridružiti Ženska vokalna skupina Dučeca, a poseban gost programa bit će klapa Nostalgija, jedna od najpoznatijih i najboljih naših muških klapa koja nam stiže ravno iz najveće dalmatinske kolonije – naime iz Zagreba. Tako ćemo nakon dvije godine ponovo u Mraclinu imati prvorazredan klapski nastup – poručuju organizatori.

Koncert će se održati u subotu, 22. travnja, u predvečerje Jurjeva, s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Klapa Skradinke je osnovana 1998. godine i u njoj pjeva već druga generacija koja u rodnome kraju, mističnoj Krki i drevnoj Skardoni, nalazi neiscrpnu inspiraciju za svoj glazbeni, ali ne samo glazbeni izričaj. Naime, osim njegovanja tradicije dalmatinskog klapskog pjevanja, klapa Skradinke baštinu svoga kraja čuva i nošnjom koja se obavezno sastoji od pojasa i kape crvene boje sa nizom crnih vezenih ukrasa tzv. boula, ističući pripadnost kraju iz kojeg potječu. Nastupale su na svim renomiranim festivalima klapske pjesme u Hrvatskoj, Omiš, Kaštela, Sinj, a imala su i uspješna gostovanja u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj i Švedskoj, što je Skradinkama, uz ostala, priznanja donijelo i nagradu za poseban doprinos promicanju dalmatinske klapske pjesme.

Ova objava Ne propustite – Dučecove spelancije uz koncert ženske klape Skradinke i goste se prvi puta pojavila na cityportal.hr.