Prijava

Vaša prijava

Nema Eura bez Goričana: Trojica na konačnom popisu izbornika Skočića!

[]

U četvrtak poslijepodne Željko Sopić okupit će igrače HNK Gorice na početku priprema za novu sezonu, cijelih 17 dana nakon što je spušten zastor na prošlu, a u iščekivanju novog početka stigle su – sjajne vijesti! I konačna potvrda da najmanje trojica igrača iz lanjskog rostera neće biti na prvom okupljanju, i to s jako dobrim razlogom, bez potrebe za ispričnicom…

Jurica Pršir, Toni Fruk i Krešimir Krizmanić, naime, bit će dio hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu U-21, koje će se igrati od 21. lipnja do 8. srpnja u Rumunjskoj i Gruziji! Veliki je to kompliment za cijeli klub, za sve one koji su na bilo koji način doprinijeli tome da se ovakvo nešto ponovno dogodi, ali prije svega je to veliko priznanje ovoj trojici mladih, talentiranih i kvalitetnih igrača. Dobili su priliku da se na velikoj sceni potvrde, dokažu i pokažu, a sad je sve na njima.

Prije dvije godine, na posljednjem Euru za ovaj uzrast, Gorica je također imala trojicu svojih igrača, pri čemu se jedno ime ponavlja. Tad su u sastavu izbornika Igora Bišćana svoje mjesto pronašli Hrvoje Babec, Dario Špikić i Krešo Krizmanić, koji je tu i dvije godine poslije, zajedno s Obrežaninom Prširom i Našičaninom Frukom. Koji je, nažalost, prema svemu sudeći, svoje u goričkom dresu već odigrao, budući da je posljednje dvije sezone odradio u Velikoj Gorici kao posuđeni igrač talijanske Fiorentine, budući da interesa za njega ima sa svih meridijana…

Izbornik je novi, iskusni Dragan Skočić zamijenio je Igora Bišćana nakon preuzimanja klupe Dinama, ali i dvije godine poslije brojka je ostala ista. Iako su na inicijalnom popisu bili “samo” Fruk i Pršir, iako je Krizmanić u postsezonu krenuo u kadru U-20 reprezentacije, izbornik je i njega odlučio prvo priključiti pripremama, a zatim i uvrstiti na svoj konačni popis, na kojem je cijeli niz sjajnih igrača.

Pravo nastupa za ovu selekciju imaju i A reprezentativci poput Joška Gvardiola, Josipa Šutala i Josipa Stanišića, da nije bilo ozljede bio bi tu i Luka Sučić, no i bez svih njih Hrvatska će imati sastav s kojim će se imati pravo nadati velikom rezultatu. Prije dvije godine prvi put su naši klinci uspjeli proći skupinu, da bi ih u četvrtfinalu nakon produžetaka izbacila Španjolska, a cilj će i ovoga puta biti najmanje jednak. Proći skupinu, pa pokušati otići što dalje.ž

Ako je ikako moguće, sve do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, na kojima će nastup izboriti tri najbolje momčadi na turniru. Bude li i Francuska u polufinalu, to će značiti da će svi ostali sudionici također na Igre, budući da Francuzi kao domaćini svoje mjesto već imaju.

– Vjerujem da možemo to ostvariti, i bez igrača iz A reprezentacije imamo zaista dobru momčad i moramo vjerovati da je to moguće – kaže Jurica Pršir u iščekivanju odlaska prema Rumunjskoj.

Hrvatska će u toj zemlji, točnije u Bukureštu, odigrati sve tri svoje utakmice u skupini, počevši od Ukrajine 21. lipnja, preko Španjolske 24. lipnja, sve do domaćina Rumunjske 27. lipnja. Finale je na rasporedu točno dva tjedna uoči početka nove sezone HNL-a, što će značiti da će eventualni uspjeh reprezentacije bitno utjecati na planove trenera Sopića, no to je u ovim trenucima ipak manje važno.

Ova objava Nema Eura bez Goričana: Trojica na konačnom popisu izbornika Skočića! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.