Prijava

Vaša prijava

Spektakl na Udarniku opet uspio! Dinamo pobjednik, a igrač odluke – Ivan Leko

[]

Kako sve ovo najbolje opisati? Ha, možda je najbolje reći da su iza nas dva dana “ful nogometa” na Udarniku!

Tim je riječima Senad Harambašić iz NK Kurilovca možda i najbolje sažeo vikend iza nas. Čuveni i slavni Alpas cup, turnir na limače, djevojčice i dječake do 11 godina, došao je do svog 12. izdanja i ponovno, naravno, nije razočarao. Dapače, ponovo se oduševljenje i zadovoljstvo slijevalo sa svih strana, s raznih adresa, iz usta gostiju iz ukupno devet zemalja.

Ponovno se na Udarniku okupila “velika četvorka” ex-yu nogometa, jer tu su bili i Dinamo, i Hajduk, i Crvena zvezda, i Partizan. Opet je tu bilo i zvučnih imena iz europskog nogometa, poput njemačkog Red Bull Leipziga i talijanske Hellas Verone, a svoje vještine i ljubav prema nogometu prezentirali su i klinci iz Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Austrije, Slovenije, pa čak i daleke Australije.

U dva dana “ful nogometa” terenima kurilovečkog sportskog centra prošlo je ukupno 40 momčadi iz deset zemalja, brojka djece kreće se oko 600, a ukupno je odigrano impozantnih, gotovo nevjerojatnih 212 utakmica! I sve je, što je još nevjerojatnije, ali za organizatore Alpas Cupa zapravo već uobičajno, prošlo praktički savršeno. U igri, natjecanju, druženju, učenju, s gomilom emocija, pozitivnih vibracija i s dojmom koji će sve sudionike “natjerati” da se vrate u Kurilovec i sljedećih godina.

– Reakcije su ponovno sjajne, svi naši gosti su zaista oduševljeni svime što su doživjeli ovdje, a od predstavnika ovih najzvučnijih gostiju, iz klubova koji često putuju po Europi na slične turnire, dobili smo informaciju kako je ovaj naš turnir na iznimno visokoj razini. I naravno da i mi iz organizacije možemo biti zadovoljni, iako mi između sebe uvijek pronađemo i neke sitne nedostatke. Sve to zapisujemo, pamtimo i pokušat ćemo u sljedećim izdanjima turnira ispraviti, popraviti, izglancati. Međutim, unatoč svim tim sitnicama, koje vidimo samo mi, a ne naši gosti i sudionici, sretni smo i zadovoljni što je sve prošlo i više nego dobro, što je iza nas još turnir koji se pretvorio u simbol našega kluba – govorio je predsjednik NK Kurilovca Dražen Vujnović kad se priča konačno bližila kraju.

Silan trud uložili su svi u organizaciji, desetine volontera posvetilo je jedan vikend turnir koji može biti na ponos svima nama, događaju koji nudi šarenilo i veselje u svakom smislu. Pogotovo kad je riječ o onima koji su otišli najdalje, koji su i rezultatski bili najuspješniji, a to je ovoga puta bio zagrebački Dinamo. Modri klinci u finalu su pobijedili Lokomotivu 1-0 i podigli pehar za pobjednika.

– Turnir je po svim parametrima bio izvrstan, impresivno je koliko je sve skupa dobro organizirano, a na kraju nam dodatno zadovoljstvo donosi pobjeda i osvajanje trofeja. Bili bismo mi zadovoljni i da nismo osvojili turnir, ali da smo dobro odigrali, predstavili se u dobrom svjetlu, no naravno da je s ovakvim raspletom zadovoljstvo još veće – kazao je trener Dinamovih limača Matija Katalinić.

Potez odluke u finalu povukao je kapetan Dinama, koji se zove, ni manje ni više – Ivan Leko. Imenjak i prezimenjak trenera Hajduka postigao je fantastičan gol u završnici finalnog ogleda i izazvao erupciju oduševljenja među roditeljima na tribinama, koji su zapalili baklje, poveli pjesmu, slavili još dugo, dugo…

Za kraj su još i dodijeljene nagrade i proglađena najbolja momčad turnira, a tu je posebno trebalo obratiti pozornost na imena koja su se zavrtjela, jer ovo je turnir kroz koji su u prošlosti prošli i igrači kao što su Joško Gvardiol, Martin Baturina, Lukas Kačavenda, Dario Špikić, Stipe Biuk, Roko Šimić, David Čolina, Dominik Kotarski…

I poruka za kraj – vidimo se dogodine! Na opet spektakularnom, vjerujemo i za nijansu boljem Alpas Cupu…

Ova objava Spektakl na Udarniku opet uspio! Dinamo pobjednik, a igrač odluke – Ivan Leko se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Uspon na Sljeme

Smotra školskog glazbenog stvaralaštva