Prijava

Vaša prijava

Najbolji igrač iz Mraclina, junak finala iz Buševca, BT Servis prvak Hrvatske!

[]

Sveta Nedelja po drugi puta je ugostila završnicu prvenstva Hrvatske u mininogometu, podvarijanti nogometa, a kao pobjednik u muškoj konkurenciji izašla je jedna velikogorička momčad. Igra se na golove veličine 4×2 metra, na terenu posebnih dimenzija, a sve skupa je toliko atraktivno da je više od 400 nogometašica i nogometaša iz 18 gradova i općina prošlo kroz sportski centar u Svetoj Nedelji u tih nekoliko dana.

Prvog dana igrale su se utakmice po skupinama, s više od tisuću posjetitelja na tribinama, drugog dana krenule su se dijeliti pozicije u završnici u borbi za Ligu prvaka, koja će se igrati početkom rujna u rumunjskoj Oradei, kao i za Euro Cup, koji će se odigrati u Bugarskoj. S obzirom na renking hrvatskog mininogometa, bilo je jasno da će uz prvaka, koji ima izravan plasman, u Ligu prvaka još samo jedna momčad, i to ona koja dobije pozivnicu. I tome će se nadati svi osim BT Servisa, velikogoričke momčadi koja je otišla do kraja!

Protivnik u finalu, koje je slijedilo nakon nevremenom praćenih polufinala, bio je Valdabek iz Pule, a završilo je pobjedom BT Servisa 1-0, i to golom Marija Stuparića, godinama igrača Poleta iz Buševca, ovog proljeća transferiranog u Lekenik. Lokalnim nogometnim kibicima itekako je poznato i ime najboljeg igrača turnira, Stjepana Kaurina, koji nosi dres Mraclina.

– Iako je nevrijeme kumovalo da najvažniji susreti prođu s malim brojem gledatelja, ukupno je prvenstvo bilo izuzetno uspješno, uz nikad veći interes ekipa iz cijele Hrvatske. Svakako najveća zasluge idu svim momčadima i klubovima koji su potegnuli dalek put, potrošili svoja sredstav da bi bili dio ove manifestacije, a to nam je još veća motivacija za daljni rad. Ovim putem čestitam momčadi BT Servis iz Velike Gorice i ekipi MC Plus iz Svete Nedelje na naslovima prvaka i prvakinja Hrvatske. Prema ovome što smo vidjeli u ova dva dana, mislim da će naši klubovi moći daleko u Europi – rekao je Bruno Alpeza, predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza.

Ova objava Najbolji igrač iz Mraclina, junak finala iz Buševca, BT Servis prvak Hrvatske! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.