Prijava

Vaša prijava

Cure sve jače: Stigle najbolja mlada igračica u državi i sestra hokejaške zvijezde

[]

U debeloj sjeni muških kolega, koji sa sezonom kreću cijelih mjesec i pol dana ranije od njih, kuju se planovi za povijesnu sezonu goričkog ženskog nogometnog kluba. Dan nakon što nogometaši krenu s prvenstvom, ŽNK Gorica, kako će se klub u novoj sezoni zvati, jer sponzor Kömmerling prebacio se na muški dio kluba, s novim trenerom Stefanom Rajićem na čelu, započet će pripreme za svoju prvu prvoligašku sezonu, koja bi trebala startati prvog vikenda u rujnu.

– To i dalje nije definitivno, ali sve informacije govore da bi trebalo biti tako, da ćemo prvo kolo igrati 2. ili 3. rujna. Ne znamo i dalje protiv koga, to ćemo doznati tek nakon što se odradi plenum klubova – javila se “šefica” Lada Rojc iz Australije.

Svojevremeno ponajbolja hrvatska sutkinja, osim što je prva operativka ŽNK Gorice, zaposlenica je Fife, zadužena za rad sa sutkinjama. U Australiji će krajem srpnja krenuti Svjetsko prvenstvo za nogometašice, pa Lade neće biti na ovim meridijanima sve do druge polovice kolovoza, ali ovoliko duboko u 21. stoljeću to neće biti nikakav problem kad je riječ o funkcioniranju kluba. Pogotovo kad su tu suradnici kao što su trener Rajić i kapetanica Perica Cicijelj, koja će i sama sebe opisati kao “vojnika kluba”.

– Zasad smo doveli tri pojačanja, a u pregovorima smo s još tri-četiri igračice, čiji bismo dolazak također trebali uskoro realizirati. I to bi trebalo biti to, budući da smo najveći dio ekipe od prošle sezone uspjeli zadržati. Otišlo je nekoliko igračica, među njima i naša Finkinja Sani Valila, ali vjerujemo da ćemo s pojačanjima koja će doći imati ekipu koja je spremna odgovoriti na sve izazove – kaže Lada.

A dok je ona odsutna, operativni dio posla preuzela je kapetanica Perica, koja je nešto detaljnije progovorila i o novim igračicama.

– Došla nam je Lucija Vunić iz zadarskog Donata i ona bi nam trebala biti pravo, veliko pojačanje. Riječ je o najboljoj igračici u Hrvatskoj do 19 godina, curi koju su željeli svi naši najbolji klubovi, a ona je odlučila odabrati upravo nas. I to nam je veliki kompliment, velika stvar za cijeli klub – ističe Cicijelj.

Perica Cicijelj kao kapetanica je na kraju prošle sezone podigla pehar za prvakinje druge lige

Lucija je tek završila treći razred gimnazije, a u naš klub dolazi s velikim ambicijama.

– Doma smo razmotrili sve ponude koje su mi stizale, sve ih analizirali sve, nakon čega sam se odlučila za Goricu. O razlozima ne bih previše, samo ću reći da smatram da sam dobro odabrala klub za moj daljnji nogometni razvoj. Definitivno odlazim u Veliku Goricu, sve je dogovoreno, počinju treninzi i pripreme. Naravno, nastavit ću se jednako boriti, kao i do sada, uporno i predano raditi, trenirati i, nadam se, igrati – rekla je Lucija.

Mlada Zadranka, naravno, nije i jedino pojačanje.

– Došla nam je i Anja Miočinović, također vrlo kvalitetna igračica, koja je igrala za Agram i Sisak, napadačica, reprezentativka, cura koja bi nam trebala puno pomoći. Isto vrijedi i za mladu, 19-godišnju Lottu Rendulić, koja stiže iz Sesvetskog Kraljevca, a ranije je igrala u Agramu i Dinamu – nabrojila je Perica.

Lotta nema nikakve rodbinske veze s bivšim trenerom Gorice, danas strategom mostarskog Zrinjskog Krunoslavom Rendulićem, ali…

– Nema, ali zato ima s najboljim hrvatskih hokejašem Bornom. Lotta je sestra Borne Rendulića, koji je igrao i u čuvenom NHL-u, prošao finsku ligu, a trenutačno je u njemačkom Mannheimu – otkriva dobro upućena Perica Cicijelj.

Pregovori i dalje traju s jednom igračicom na poziciji stopera, s jednom koja pokriva bočne pozicije i jednom veznom igračicom. U kombinacijama je i još jedna napadačica, ali o imenima će se više znati u narednim danima i tjednima.

– Iskreno, nije uopće lako dovesti pojačanja. Dapače, malo me i šokiralo u svemu ovome koliko se priča oko ženskog nogometa podigla. Cure koje smo kontaktirali traže značajan novac, svi klubovi plaćaju jako dobro, a s time se nije lako nositi. I zato ćemo, uz sve ove nabrojane cure, dodatno reagirati jedino ako se ukaže neka povoljna prilika u tom smislu, ako to ne bude velik trošak, budući da se strogo držimo svojih okvira – ističu zajednički Perica i Lada.

Stefan Rajić iza sebe ima uspješno razdoblje na klupi Jelačića iz Vukovine, a sad ga čekaju novi, drukčiji izazovi

A kad ekipa bude složena, doći će u ruke treneru Rajiću, debitantu u ženskom nogometu.

– S pripremama ćemo krenuti 24. srpnja, takav je dogovor, a cijeli pripremni period odradit ćemo u Lukavcu, gdje ćemo trenirati cijele sezone. Cure uglavnom rade, treninzi mogu biti samo u večernjim satima, i zato nam je bilo važno pronaći teren s rasvjetom. U Lukavcu smo to i pronašli, koristit ćemo i glavni i pomoćni teren, a utakmice ćemo igrati na Gradskom stadionu. Prema informacijama koje trenutačno kruže, igrat ćemo ili na glavnom ili na pomoćnom terenu na kojem seniori treniraju. Umjetna trava tu nije opcija – govori trener Stefan.

Otkad je potvrđeno da iz muškog, s klupe Jelačića, seli u ženski nogomet, temeljito se posvetio pripremi za pripreme.

– Da, tako je možda najtočnije reći, pripremamo se za pripreme. U prvi trenutak, iskreno, nisam znao odakle krenuti, kako se ponašati, ali sad se to već značajno promijenilo. Potpuno sam unutra, pogledao sam neke utakmice i mogu reći da puno bolje poznajem mogućnosti ovih cura. Puno razgovaram sa svojim prijateljem Marko Biljanom, kojeg sam naslijedio, stalno sam u kontaktu s Ladom i curama, pričamo, analiziramo, dogovaramo… I moram reći da se veselim svemu što je ispred nas – kaže Rajić.

Prethodne dvije sezone, prve dvije otkad je krenuo seniorski pogon, jedina opcija bila je borba za vrh, za promociju u najviši rang. Ove sezone priča će biti nešto drukčija, cilj će biti imati što mirniju sezonu, želja je učiti i napredovati, što prije se prilagoditi zahtjevima.

– Odnosi snaga u ženskom nogometu su takvi da je Osijek uvijek prvi favorit, odmah do njih su Hajduk i Dinamo, pa onda Split i Agram, koji ima najbolju omladinsku školu u Hrvatskoj. A mi ćemo napraviti sve što možemo da budemo što bliže svima njima, najboljim ekipama u državi – zaključio je trener.

Ova objava Cure sve jače: Stigle najbolja mlada igračica u državi i sestra hokejaške zvijezde se prvi puta pojavila na cityportal.hr.