Prijava

Vaša prijava

Gorica kod Prosinečkog: ‘Nije zbog mene, ali ovo nam je jako, jako važna utakmica…’

[]

Deset dana nakon što su ostali bez bivšeg trenera Željka Sopića, tri dana nakon što su dobili njegova nasljednika, u liku Dinka Jeličića, nogometaši Gorice dočekuju utakmica koja bi mogla puno toga reći o sezoni pred nama. S druge strane bit će Rudeš, novak u ligi i posljednja momčad prvenstvene tablice, koja dosad nema niti jednu pobjedu, ali i momčad koja uporno ostavlja dobar dojam.

S druge strane, Gorica u svoju šestu utakmicu sezone ulazi sa šest bodova, s trenerom koji je najavio kako “neće raditi nikakve revolucije, nego pokušati nadograditi ono što je prethodnik radio”, a pritom je posebno važno da je momčad kompletna.

– Da, momčad je na okupu, nema nekih velikih problema s ozljedama i kartonima. Imamo dvojicu ili trojicu s lakšim ozljedama, ali svi će biti u konkurenciji za utakmicu. Momci su odradili odličan tjedan, ja sam im se priključio prije dva-tri dana, no asistenti Mujdža i Krnjić s ostatkom stožera napravili su sve što je bilo potrebno – rekao je trener Jeličić najavljujući svoj gorički debi.

– Plan je nastaviti i protiv Rudeša s onim što je momčad pokazala protiv Slaven Belupa. Želimo dominirati, uzeti sva tri boda i pauzu dočekati na barem jednom poziciji više. A onda ćemo imati malo više vremena da dečki prihvate neke moje ideje za budućnost – dodao je trener Gorice.

Od prve sekunde njegove ere u velikogoričkom prvoligašu počeo je s pripremom za ovu utakmicu, koja može biti jako varljiva. Netko će možda pokušati podcijeniti Rudeš, suditi momčadi Roberta Prosinečkog na temelju tablice, ali gorički stožer ni u ludilu neće upasti u tu zamku. Protivnik će biti dobar, kvalitetan i prije svega iznimno motiviran.

– Fokus u pripremi utakmice bio je upravo na tome. U Rudešu očekuju uzeti bodove iz ove utakmice, pogotovo nakon što su protiv Istre osvojili svoj prvi u ovoj sezoni i pomaknuli se s nule. I sigurno će se potruditi poremetiti naše planove, koji su isti takvi. Sve u svemu, očekujem vrlo zahtjevnu utakmicu – svjestan je Jeličić, koji je istaknuo i još jedan detalj.

– Nevezano uz to što se radi o mojoj prvoj utakmici, vjerujem da je ovo na neki način najvažnija utakmica ovog dijela sezone. Ako ovdje pokažemo mentalitet i stabilnost koji su se pokazivali do sad, otvorit će nam se jako dobre mogućnosti u perspektivi. To može biti i okidač za puno dobrih rezultata u razdoblju pred nama. To sam pokušao artikulirati prema momčadi i nadam se da će dobro reagirati – zaključio je Jeličić.

U prijevodu, dobije li Gorica ovu utakmicu, zakucat će Rudeš još više na dno, doći do devet bodova i početi gledati prema mjestima ispred sebe. Dogodi li se poraz, dođe li Rudeš na dva boda iza Goričana, i naša će se momčad, barem još neko vrijeme, koprcati među klubovima kojima se predviđa borba za ostanak.

Dakle, pobjeda je jedina opcija!

Ova objava Gorica kod Prosinečkog: ‘Nije zbog mene, ali ovo nam je jako, jako važna utakmica…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.