Prijava

Vaša prijava

Policija: tjedan obilježile provale i prijevare građana


Gorička policijska postaja u proteklih je tjedan dana evidentirala 33 događaja vezana uz kaznena djela, prometne nesreće ili nasilja u obitelji.

19. siječnja je provaljeno u dvije obiteljske kuće u Velikoj Gorici, u istom kvartu i to u razmaku od nekoliko sati.  Na sreću vlasnika ništa nije otuđeno. Istoga dana je prijavljena provala i krađa prijenosnog računala čija je vrijednost 2.500 kuna, a provaljeno je i u skladište u Mraclinu, no provalnik je samo ispremetao stvari. Tako da je i ovdje riječ o pokušaju provale.

Građani budite oprezni, posebno osobe starije životne dobi – upozoravaju iz policije. Naime, neki dan je opljačkan 79 – godišnjak iz Buševca. Na vrata mu je pozvonila ženska osoba koja se predstavila kao trgovački putnik iz tvrtke TOP SHOP koji prodaje masažere. Nakon što je pristao na masažu u spavaćoj sobi, žena je iskoristila priliku i ukrala mu 7.000 eura. Radi se o ženskoj osobi starosti između 30 i 40 godina, srednje tjelesne građe, visoka oko 1,60 m a na glavi je imala svezanu maramu.

Neoprezna je bila i  85 – godišnja starica u Orlima koja se taman vratila iz pošte. Na vrata su joj pozvonila dva muškarca predstavljajući se kao policijski službenici, tvrdeći kako moraju provjeriti njene novčanice jer su krivotvorene. Ne sumnjajući u njihov identitet, starica im je predala nekoliko novčanica od 100 i 200 kuna. Radi se o dvojici muškaraca starih oko 35 i 50 godina, visine od 175 do 180 cm i s kraćim brkovima.

Između ostalog, policija je zaprimila i četiri prijave o nasilju u obitelji, od kojih su tri ponovljena.

Aktualna su ponovno i  krivotvorenja registarskih tablica. Ukoliko nemate registriran auto, lakše ćete proći ukoliko ga vozite bez tablica nego sa krivotvorenima. Ako vas zaustavi policija u vozilu s krivotvorenim tablicama odgovarat ćete, uz vožnju neregistriranog auta, dodatno i za  kazneno djelo krivotvorenja.