Prijava

Vaša prijava

Zvuci tradicijske glazbe i ove godine u Buševcu

[]

Glazbenici iz Švicarske, Kostarike, Sjeverne Makedonije, Senegala, ali iz Hrvatske stižu na 21. Međunarodni festival tradicijskih glazbala u Buševcu.

Iako sam festival traje četiri dana, svečani koncert je u subotu u Domu kulture od 19 sati.

– I ove godine smo pripremili niz iznenađenja, a ljubitelji tradicijske glazbe moći će čuti i upoznati instrumente popu marimbe, alpohorna, švicarske harmonike, okarina, gajdi, rababa, tara, tarabuka i mnoge druge. Moći će uživo čuti i dva načina švicarskog jodlanja i vjerujem da će svima cijeli program biti vrlo interesantan – govori Nenad Rožić, predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec organizator ove već tradicionalne manifestacije.

Za početak festivala, glazbenici iz Švicarske i Kostarike sutra će od 20 sati održati prezentaciju glazbala u Područnoj školi Buševec. U petak, će uz svirače iz Sjeverne Makedonije zasvirati Velikogoričanima kod Tržnog centra u 11 sati. Bit će to svojevrsna najava velikog subotnjeg koncerta.

– Prije samog svečanog koncerta od 16 sati u šatoru iz Doma kulture pripremat će se tradicionalna internacionalna jela. Jela koja ćete moći degustirati skuhat će predstavnici Kostarike, Švicarske, Afrike, bit će tu i albanskih specijaliteta – ističe predsjednik Rožić.

Oni koji neće stići do Buševca, grupe iz Kostarike i Švicarske nastupit će u nedjelju u Dugom Selu na županijskoj smotri tamburaških sastava i orkestara. Koncert je u 17 sati u dvorani KUD-a Preporod.

Ova objava Zvuci tradicijske glazbe i ove godine u Buševcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.