Prijava

Vaša prijava

Poslovni uzlet u VG


Mali i srednji poduzetnici, obrtnici i vlasnici Obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava u goričkom Pučkom otvorenom učilištu sudjelovali su na predavanjima u sklopu projekta „Poslovni uzlet“ kojeg organizira Poslovni Dnevnik. Ovo je prva u nizu manifestacija u ovoj godini. Na samom početku događanja glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović istaknuo je da projekt ulazi u novu sezonu gdje će se održati u 22 hrvatska grada. ”Lani smo kroz besplatne edukacije obrazovali više od 7000 malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i vlasnika obiteljskih gospodarstava”, kaže Šimatović.

Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice istaknuo je da ponosan što može biti domaćin ovakvom skupu. “Velika Gorica je staro trgovačko i obrtničko naselje koje je nastalo na sjecištu mnogih puteva, a i danas koristimo te prednosti što pokazuje da je naš grad među pet najvećih po proračunu u Hrvatskoj”, kaže Barišić. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije kaže da su i lani sudjelovali u projektu, jer bez dobrog gospodarstva nema budućnosti.

 ”Ove godine smo u projektu, iako je Zagrebačka županija i sama pokušala održati niz edukacija, a to je važno jer nam znanje treba da bi mogli ostati odmah iza tri najuspješnije županije po indeksu razvijenosti”, kaže Kožić.

 Domagoj Juričić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore pohvalio je inicijativu Poslovnog dnevnika da kao medij želi pokazati i drugu sliku Hrvatske.

Foto1

“Osnovno pravilo je kad ste u rupi da prestanete kopati, a ovo pokazuje da samo zajedničkim djelovanjem možemo napraviti nešto za vas poduzetnike i zato HGK od travnja lani radi reformu komorskog prostora”, kaže Juričić.

 Vladimir Kristijan, predsjednik Uprave HBOR-a kaže da je banci iznimno važno sudjelovati u “Poslovnom uzletu” kako bi bila u direktnom kontaktu s poduzetnicima, a sve kako bi mogla što bolje sastaviti usluge koje poduzetnici trebaju.

 ”U pet godina HBOR je podupro 6000 projekata vrijednih 17 milijardi kuna i s našom financijskom potporom otvoreno je 43 tisuća novih radnih mjesta”, naglasio je Kristijan.

Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca kaže da je važno stvarati pozitivno poslovno okružje koje ne čini samo novac i zakonu već i atmosfera u društvu.

“Bez poduzetnika nećemo izaći iz krize i zato je važno poticati poduzetnike, one koji imaju strast i viziju ustrajati u svojim projektima”, kaže Majetić.

Zdenka Lončar, pomoćnica ministra malog i srednjeg poduzetništva naglasila je da ove godine očekuju četiri puta veći odaziv na edukacije Poslovnog uzleta nego lani.

“Lani smo imali šet radionica, a ove godine ih imamo četiri puta više tako da s obzirom da smo lani educirali 7000 poduzetnika, ove godine očekujemo 30 tisuća poduzetnika”, kaže Lončar.

Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede naglasio je da su se priključili projektu nakon što su ga podržali u Osijeku lani.

 ”Tada smo vidjeli dobar projekt koji pokazuje primjere dobre prakse i edukacije, a ministarstvu je važno da se poduzetnici jave s projektima, jer sredstava ima, i zato očekujem velik broj dobrih projekata koji će ući u realizaciju već ove godine”, kaže Jakovina.

Osim edukativnog dijela, Poslovni uzlet je idealna prilika poduzetnicima za predstavljanje njihovog poslovanja kolegama iz branše, budućim poslovnim suradnicima i partnerima te stjecanja novih poznanstava za proširenje poslovanja. Poslovni dnevnik početkom prošle godine pokrenuo je projekt “Poslovni uzlet” kako bi javnosti predstavio hrvatska mala i srednja poduzeća koja su u proteklih pet godina ostvarila rast poslovnih prihoda, broja zaposlenih kao i ocjene boniteta. Cilj projekta je kroz cjelogodišnju kampanju upoznati javnost s uspješnim, pozitivnim poduzetničkim pričama na regionalno-županijskom i nacionalnom nivou.

 

 


Poskupjelo gorivo, a najviše autoplin