Prijava

Vaša prijava

Nije ni počelo, a već promijenili trenera… Pa startali pobjedom u gostima!

[]

Nakon što su odradili tri utakmice prednatjecanja u Kupu Krešimir Ćosića i tako se “zagrijali” za sve ono što im slijedi u novom okruženju drugog ranga natjecanja, košarkaši Gorice okrenuli su se pripremama za gostovanje kod Marsonije u Slavonskom Brodu. Učinili su to na neobičan način, u specifičnim okolnostima, budući da su u predvečerje prve utkamice u sezoni – ostali bez trenera. Zasad nema detalja o tome kako je i zašto došlo do rastanka s Nevenom Nikolićem, ali zna se da je momčad preuzeo Miron Češkić, koji je od ovog ljeta obnašao funkcije tajnika, ali i pomoćnog trenera.

Od ozljede se uspio oporaviti iskusni Ante Mašić, pa se i on našao u sastavu koji se pokazao prejakim za domaćina. Brođani su se držali u igri u prvoj četvrtini, koju su i dobili s dva poena razlike, ali sve nakon toga pripalo je Goričanima. Razlika u korist naše momčadi počela je rasti već u drugoj četvrtini, na veliki predah otišlo se s plus 11, a u nastavku je to samo poduplano, sve do konačnih i okruglih 20 razlike.

Mladu goričku momčad i ovoga je puta predvodio Jure Gunjina, jedan od rijetkih iz lanjskog, prvoligaškog društva, koji je ubacio 25 koševa i tome dodao čak 16 skokova. Dominantan, nedodirljiv za protivnika, Gunjina je u najvećoj mjeri povukao prema uvodnoj pobjedi, a ruku pomoći pružili su mu i Frano Miloloža s 13 koševa, Martin Klepo s deset poena i pet asistencija te Kristijan Šutalo s osam koševa i deset skokova. S druge strane, Amerikanac Lewis Basset ubacio je 25 poena i tome dodao devet skokova, no bilo je to nedovoljno za išta više od uvjerljivog poraza Marsonije.

U sljedećem kolu Gorica će odigrati i prvu domaću utakmicu u prvenstvu, a protivnik će biti KK Zagreb. Nije to “onaj” Zagreb kojeg smo poznavali u desetljećima iza nas, riječ je o bivšem KK Zapruđu koje je promijenilo ime i pokušava izgraditi novu povijest košarke u Novom Zagrebu, na čelu s trenerom Božom Radošem, bivšim trenerom Gorice, prije toga pomoćnikom Josipa Sesara.

Ova objava Nije ni počelo, a već promijenili trenera… Pa startali pobjedom u gostima! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Državno Natjecanje iz geografije