Prijava

Vaša prijava

Projekt povećanja zapošljivosti mladih


Velika Gorica partner je Gradu Požegi u projektu „Obučavanje mladih i visokoobrazovanih osoba za samozapošljavanje i poduzetništvo –Menadžeri poslovnog razvoja.“ Tim povodom je u Požegi potpisan Partnerskog sporazum o međusobnim pravima i obavezama u projektu Lokalne razvojne inicijative za zapošljavanje.

Potpisnicu su gradonačelnici Velike Gorice i Požege, Dražen Barišić i Vedran Neferović te direktor Razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA Mario Čelan. Projekt je vrijedan oko 240 tisuća eura, a njegov cilj je doprinijeti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

“Grad Velika Gorica već je prepoznat po svojim nastojanjima razvoja gospodarskih potencijala i potencijala zapošljavanja. Jedan smo od gradova s najnižom stopom nezaposlenosti i s najvišim prosjekom plaća. To dovoljno govori o našim nastojanjima da svojim građanima osiguramo kvalitetan život. Iz tog razloga, odazvali smo se pozivu grada Požege i prihvatili biti partner projekta, jer smo sigurni da će njegovi rezultati biti korisni našim nezaposlenim mladim visokoobrazovanim osobama. Iako je stopa nezaposlenosti među najmanjima u Hrvatskoj, naša je težnja i cilj prema kojem stremimo – smanjiti nezaposlenost još više, odnosno svesti ju na najmanju moguću mjeru. I ovaj projekt doprinijeti će tome i u Velikoj Gorici ćemo ga provesti na kvalitetan način, a korist će biti, ne samo zapošljavanje mladih osoba, nego i za cjelokupan grad koji će dobiti nove, kvalitetne mlade snage – istaknuo je prilikom potpisivanja gradonačelnik Barišić

Projekt predviđa pripremu i provedbu obrazovnih programa koji će pružiti mladim nezaposlenim visokoobrazovanim osobama, 30 njih po 10 u svakom gradu tj. županiji, znanja i kompetencije potrebne za ispunjenje potrebe poslodavaca. Projekt traje 20 mjeseci do 16. kolovoza 2016. godine.