Prijava

Vaša prijava

U knjižnici počinje Mjesec hrvatske knjige, izdvojili smo najzanimljivija događanja

[]

Pod sloganom Nek’ ti riječ ne bude strana(c) 15. listopada u cijeloj Hrvatskoj počinje manifestacija Mjesec hrvatske knjige, dok će ovogodišnje izdanje biti posvećeno prevoditeljima odnosno književnom prevođenju. Kao i prijašnjih godina, program Gradske knjižnice Velika Gorica bogat je književnim događanjima za sve uzraste.

– U goste ćemo ove godine dovesti renomirane književne prevoditelje kako bi nam otkrili tajne svog zanata. Najmlađoj će se publici u Dječjem odjelu predstaviti prevoditelj Krešimir Krnic, Knjižnica Galženica ugostit će Mirnu Čubranić koja potpisuje brojne književne prijevode s engleskog i talijanskog jezika, dok će u Središnjem odjelu Romana Perečinec i Vlatka Valentić razgovarati o prevođenju književnosti s nizozemskog, njemačkog i francuskog jezika – istaknuli su iz Gradske knjižnice.

Foto: Cityportal.hr

Program će u našem gradu početi malim književnim festivalom Turbooks. U tri dana festivala Velikogoričani će imati priliku upoznati Sanju Pilić, Julijanu Matanović, Đurđicu Čilić te Zorana Ferića.

– Nećemo zaoibići ni Četrti četrtek čiji je program ove godine tematski usklađen s manifestacijom Dana europske baštine pa će nam voditelj radionice Goran Postić pokazati kako se izrađuje poculica, simbol žive baštine Turopolja – dodaju iz goričke knjižnice.

Mjesec hrvatske knjige zaključit će zanimljivom književnom večeri ‘Nagovora na kratku priču’ u kojoj će se predstaviti mladi autori Marina Kuveždić i Luka Ostojić.

FOTO: prodaja knjiga iz otpisa Gradske knjižnice/cityportal.hr

Na Dječjem odjelu i Područnoj knjižnici Galženica bit će postavljene zanimljive izložbe, a 11. studenog u Središnjem odjelu za odrasle održat će se prodaja knjiga iz otpisa ”Euro plati i knjigu uhvati”.

Svi prvašići i ove se godine mogu besplatno upisati u knjižnicu te će tom prilikom dobiti i Čitatovnicu – čitateljsku putovnicu uz koju kreću na svoj put posudbom i čitanjem knjiga.

Mjesec hrvatske knjige traje do 15. studenog, a detaljan program pronađite ovdje.

Ova objava U knjižnici počinje Mjesec hrvatske knjige, izdvojili smo najzanimljivija događanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.