Prijava

Vaša prijava

Dinamovci iz Čiča u ritmu kiše svladali Donju Zelinu

[]

U Novom Čiču je u nedjelju 15. listopada odigrana prvenstvena nogometna utakmica 8. kola 1. županijske lige jug. Nakon takozvanog babljeg ljeta, stigla je jesen uz dosadnu, neugodnu pa i hladnu kišu nošenu sjevercem. Igračima jedne i druge momčadi čestitke za hrabru i borbenu, ali korektnu igru pa vrlo dobri sudac Špoljar iz Bistre nije morao pokazivati kartone bilo koje boje. Utakmicu je pratilo samo 30-tak gledatelja grupiranih na natkrivenoj terasi ispred nove teretane.

NK Dinamo Hidrel – NK Donja Zelina – foto: Mato Paviša

Slavio je zasluženo Dinamo Hidrel rezultatom 4-1 ali početak dvoboja nije obećavao baš takav rasplet. Igrači Donje Zeline u žutim dresovima počeli su dobro i goropadno i već u 7. minuti složili su lijepu kombinaciju a sam na vratara dojurio je Roginek, ali Ivan Šimić obranio je takozvani zicer. Repriza se dogodila u 25. minuti, a zabiti je mogao Prpić, a Šimić se opet proslavio. Dečki u žutom samo su u nevjerici stali i gledali.

NK Dinamo Hidrel – NK Donja Zelina – foto: Mato Paviša

A onda se opet potvrdilo dobro poznato nogometno pravilo, kad ne zabiješ, onda primiš. Igrala se 40. minuta, plavi su još jednom napali sjeverna vrata, stvorena je velika gužva u kaznenom prostoru gostiju, a nakon svega Matija Davutović ugurao je loptu u mreži i bilo je 1-0 za Dinamo.

NK Dinamo Hidrel – NK Donja Zelina – foto: Mato Paviša

Nakon odmora dinamovci su zaigrali puno bolje. Možda su tome kumovale izmjene, a možda i pad fizičke moći igrača iz Zeline. U 61. minuti Jurišić je uzdrmao gredu dobrog golmana Pintara, a šest minuta potom Marko Topalović dobio je dubinsku i malo iskosa lijevo sigurno pogodio nisko suprotni kut i utakmica je bila praktički odlučena.

NK Dinamo Hidrel – NK Donja Zelina – foto: Mato Paviša

Do kraja još tri pogotka. Na 3-0 povisio je Mateo Jurišić rezantnim udarcem glavom na ubačaj s desna, iz kontre je rezultat smanjio Martino Hrupec nakon kontre Zeline a konačnih 4-1 postavio je Filip Žarina ubačajem s lijeve strane kad je netko od gostiju podigao loptu koje je tako bila neuhvatljiva za vratar Pintara.

NK Dinamo Hidrel – NK Donja Zelina – foto: Mato Paviša

DINAMO HIDREL – DONJA ZELINA 4-1

NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Igrano 15. listopada 2023. od 15.30. Gledatelja 30. Sudac: Nikola Špoljar 7 (Bistra). Pomoćnici: Marko Matijašev (Zaprešić) i Dominik Peharec (Zdenci Brdovečki). Delegatkinja: Tea Riđanec (Zagreb).

STRIJELCI: 1-0 Davutović (40), 2-0 Topalović (67), 3-0 Jurišić (71), 3-1 Hrupec (82), 4-1 Žarina (85).

DINAMO HIDREL: Šimić 7, Čurla 7, Džolić Čivčić 6,5, Vukadin 7, Hladni 6,5, Đuksi 7, Perečinec 6 (od 46. Žarina 7), Davutović 6,5 (od 61. Topalović 7), Babić 6 (od 61. Jurišić 7), Groznica 6 (od 86. Dauda-), Hrkovac 7 (od 80. Varivoda-). Trener: Vlado Horvat 7

DONJA ZELINA: Pintar 6, Strugar 6, Mrazović 6 (od 86. Bednjanec-), Koščak 6, Marko Karas 6, Prpić 5,5 (od 78. Čižmek-), Kovačić 5,5 (od 69. Đuras-), Hrupec 6,5 (od 86. Posavec-), Roginek 5,5, Matija Karas 5,5 (od 69. Grahovac-), Šeb 6. Trener: Mehmed Alibašić 5,5

 

Ova objava Dinamovci iz Čiča u ritmu kiše svladali Donju Zelinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Modelarska liga, državna razina natjecanja