Prijava

Vaša prijava

Lektira u kinu: Popularna dječja književna djela na velikom ekranu goričkog kina

[]

Kako bi predstavili najmlađima, hrvatsku audiovizualnu baštinu, razvijali njihovu filmsku pismenost i motivirali ih za čitanje, Kino Gorica pokrenuo je program pod nazivom ‘Lektira u kinu’.

Program će se provoditi svaki treći četvrtak u mjesecu, a kako samo ime kaže riječ je o projekcijama filmova koji su ekranizacije lektira i drugih popularnih djela dječje književnosti. Prikazat će se tako osam filmskih naslova.

– Želja nam je potaknuti i nastavnike da koriste film kao sredstvo u nastavi i da obrađuju cjelokupno filmsko djelo – ističu iz Kina Gorica.

Prvi na rasporedu je jedan od najuspješnijih domaćih animiranih filmova za djecu, nastao prema istoimenom romanu Ivane Brlić-Mažuranić – Čudnovate zgode Šegrta Hlapića. Pustolovine mišića Hlapića, njegovog prijatelja Bundaša i ostatka ekipe pogledajte sutra od 16 sati.

Do kraja školske godine imat ćete priliku pogledati i druge domaće i svjetske uspješnice – Koko i duhovi, Kornike iz Narnije, Vlak u snijegu, Duh u močvari, Uzbuna na Zelenom Vrhu…

 

Ova objava Lektira u kinu: Popularna dječja književna djela na velikom ekranu goričkog kina se prvi puta pojavila na cityportal.hr.