Prijava

Vaša prijava

Guinnessov rekorder i putopisac Hrvoje Jurić, Velikogoričane će povesti na zimsku avanturu

[]

Putopisac Hrvoje Jurić i njegovi vjerni dlakavi suputnici Ena i Max upustili su se u jednu zimsku avanturu. Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa, prešli su više od 2 tisuće kilometara Norveške i to po zimi. Svoja iskustva i nesvakidašnje dogodovštine prezentirat će i Velikogoričanima uz promociju knjige ‘Put sjevera’.

Na ekstremnim temperaturama, koje su znale ići i ispod -40 Celzijusa dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara. Dok je Hrvoje biciklirao Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom.

Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice „Giant World Tour by Hrvoje Jurić“ preko 3 milijuna ljudi pratilo je objave. Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta, koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.

Putopisno predavanje i promocija knjige je u četvrtak 30. studenog u Središnjem odjelu za odrasle. Druženje počinje u 18 sati.

Naslovna fotografija: FB Giant World Tour by Hrvoje Jurić

Ova objava Guinnessov rekorder i putopisac Hrvoje Jurić, Velikogoričane će povesti na zimsku avanturu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.