Prijava

Vaša prijava

“Klasa ’06” za budućnost Kurilovca: ‘Od tih klinaca će se i seniori dobro okoristiti…’

[]

Nogometni Kurilovec otišao je na zimski dopust poneki sat ranije nego ostatak konkurencije, budući da su vremenske neprilike dovele do odgode utakmice zadnjeg jesenskoga kola protiv Save na Udarniku, a konačan jesenski epilog je – deseto mjesto. S ovom jednom utakmicom manje od devetih Ponikvi i osmog Vrapča, koji su na jednom, odnosno tri boda više.

Iza momčadi koju vodi trener Stjepan Bašić ostala je tako polusezona s gomilom amplituda, ali i bez nekog prevelikog stresa. Bilo je tu i dobrih trenutaka, poput šestice u mreži gostiju iz Petrinje ili niza od četiri utakmice bez poraza u završnici jeseni. Naravno, bilo je i loših trenutaka, poput petice u vlastitoj mreži kod Maksimira ili tromijeg ulaska u sezone. I onda na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, dobiješ jednu mirnu, pomalo tihu nogometnu jesen na Udarniku…

A opet, samo jednu stepenicu niže, događaju se prilično uzbudljive stvari! Zvonko Radoš, nekadašnji golman Radnika, koji je 15 godina radio u omladinskoj školi Radnika, odnosno Gorice, kreirao je jednu posebnu generaciju u juniorima Kurilovca.

– Prvi put nakon jako dugo vremena u ovoj generaciji ne koristimo igrače iz seniora, iako je dopušteno imati trojicu godinu starijih, no unatoč tome smo s dvije utakmice manje osvojili smo jesenski naslov u 2. NL Središte Zagreb – ponosan je Senad Harambašić, voditelj nogometne škole Kurilovca.

– Osim što je ambicija ući u rang više, u kupu smo ušli u završnicu regije, gdje ćemo za ulazak među osam najboljih u državi igrati protiv Lokomotive, koja je izbacila Dinamo. Na tom putu izbacili smo Hrvatski dragovoljac i prvoligaša Rudeš, što je samo posljednja potvrda da imamo jednu krasnu generaciju juniora, na čelu s još boljim trenerom, našim Zvonkom Radošem – sa smiješkom dodaje šef Senad.

A kad je već tako, valjda je red da malo bolje upoznamo te krasne dečke…

– Riječ je o igračima rođenima 2005. i 2006. godine, što znači da će ova momčad ostati zajedno i sljedeće godine! Nitko zbog godina neće otpasti iz rostera, a to je dodatna vrijednost, želimo s njima otići u rang više, a na taj način mogli bismo biti suport i Gorici, budući da bismo bili u jednom rangu nižu od najvišeg, što bi proširilo bazen kvalitete na našem području – priča Harambašić i nastavlja:

– Radoš zadnjih pet sezona radi s juniorima, pri čemu je prve dvije sezone krucijalno važno bilo ostati u ovom rangu natjecanja. Postojalo je tu naslijedstvo od godina u kojima djeca nisu selekcionirana na pravi način, a kotač se konačno zavrtio kad je generacija 2006., s kojom smo počeli raditi još prije šest godina, ušla u juniore.

Na samom početku ove priče svoju je važno ulogu imao i jedan dobro poznati lik.

– U početku je s njima radio naš današnji predsjednik kluba Dražen Vujnović, to je i njegova generacija. Još od mlađih pionira ti su se dečko prometnuli u prvake županije. Dominirali su i i pionirima, da bi došlo do malog zastoja u ove dvije kadetske godine. U tom razdoblju značajan broj igrača nam je otišao u Goricu i druge klubove, no do sad su se već gotovo svi oni vratili k nama. Predvođeni starijim godištem, također velikim dijelom igračima koji su došli iz Gorice, kao Cindrić i Novak i ostali, pa naš Šestak… Kad su se oni nadovezali na to 2006. godište, dobili smo odličnu generaciju – kazao je Senad, a onda i poentirao:

– Ukratko, imamo roster igrača od kojeg će se i prva momčad jako dobro okoristiti! A to i je poanta, to je cilj.

Senad Harambašić na čelu je sve uspješnije i produktivnije nogometne škole NK Kurilovca

Generacija je ovo, što također nije nevažno, čiji roditelji ne moraju previše putovati na domaće utakmice. A ni gostovanja nisu predaleko, glavni konkurenti su Kustošija, HAŠK, Jarun, Zagreb, Segesta…

– Nema tu igrača sa strane, prije bih rekao da mi okupljamo ruralni dio velikogoričkog područja. Ima tu dečki iz Gradića, Velike Mlake, Hotnje, iz cijelih Vukomeričkih gorica… Ima ih, naravno, i iz samog Kurilovca, tu su mali Kraljević, Balinčić, Premec… Sve u svemu, jedna jako dobra generacija.

Da je doista tako, najbolje govore rezultati. Koji bi, prema svemu sudeći, trebalo biti samo najava onoga što dolazi u budućnosti iz omladinske škole NK Kurilovca. U limačima je, primjerice, čak 75 djece…

– U tom dijelu smo profitirali od selekcije koju je napravila HNK Gorica, iz koje nam je došlo 20-ak igrača. Roditelji su sami zvali, raspitivali se… U ovim drugim uzrastima igrači nisu usmjeravani prema nama nego prema klubovima s kojima Gorica surađuje – zaključio je Senad.

Ova objava “Klasa ’06” za budućnost Kurilovca: ‘Od tih klinaca će se i seniori dobro okoristiti…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.