Prijava

Vaša prijava

Ema Filković i Lucija Kirinić osigurale Europsko prvenstvo u Gruziji

[]

Iz članova Karate kluba Velika Gorica jedan je od najjačih svjetskih turnira za mlađe kadete, kadete, juniore i U21. Šest goričkih karatista nastupilo je na Youth league Venecija, natjecanju koje je okupilo rekordan broj natjecatelja, njih 4020 iz 81 države.

Velikogoričani su nastupili u uzrastu kadetkinja, kadeta i juniora, a nastupili su članovi koji prate plan i program reprezentacije i “hvataju” svoje mjesto za Europsko prvenstvo koje se održava u veljači 2024. u Gruziji.

– Možemo se pohvaliti da imamo dvije predstavnice na tom velikom natjecanju. Juniorke Ema Filković i Lucija Kirinić izborile su mjesto kao najbolje u svojim kategorijama kroz 5 bodovnih turnira koje je odredila stručno trenerska komisija i stručni stožer reprezentacije. Cure su skupile najviše bodova i izborile nastup na ovom velikom natjecanju – ističu iz Karate kluba Velika Gorica.

Foto: Karate klub Velika Gorica u Veneciji

YOUTH LEAGUE VENECIJA je bio posljednji bodovni turnir nakon kojeg je poznat konačni popis reprezentativaca.

Ema je zaustavljena u prvom kolu od odlične turske predstavnice, no već je u dosadašnjem izbornom postupku osigurala svoje mjesto. Dok je Lucija u Veneciji osigurala prvu poziciju odradivši odlične mečeve i pobijedila predstavnice Italije, Danske i Venezuele, no gubi u četvrtfinalu od Njemice – dodaju iz kluba.

Osim naših novih reprezentativki nastupili su i drugi članovi Karate kluba Velika Gorica.

– Najveći trag ostavila je Katja Braica u kategoriji kadetkinja +61kg koja nakon četiri pobijeđene borbe gubi u polufinalu od predstavnice BiH, te kasnije u meču za broncu od predstavnice Alžira čime osvaja peto mjesto. Na žalost, nije upala u ždrijeb svoje kategorije -61kg zbog prebrzo popunjene kvote natjecateljica, najviše ih može biti 96 po kategoriji – pojašnjavaju iz kluba.

Foto: Karate klub Velika Gorica u Veneciji

Ema Jukić je nastupila u kadetkinjama -47kg, no nažalost nakon gotovo dobivenog meča protiv predstavnice Latvije, gubi u zadnjim sekundama meča. Dva gorička kadeta Nikola Huzjak i David Lovrinović nastupili su u kategoriji -70kg. Nikola je izgubio u prvom kolu od predstavnika Poljske, a David pobjeđuje u tri borbe predstavnike Ukrajine, Poljske i Španjolske, no gubi u 4. kolu od grka tijesnim rezultatom 2:1 i time završava svoj nastup.

– Naši karataši i karatašice iz Velike Gorice su odradili odlične borbe, pokazali da se mogu nositi s najboljima u svijetu, a najviše nas veseli plasman naše dvije Goričanke na europsko prvenstvo u Gruziji, Tbilisi koje će se održati u veljači 2024. godine – zaključuju iz Karate kluba Velika Gorica.

Ova objava Ema Filković i Lucija Kirinić osigurale Europsko prvenstvo u Gruziji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.