Prijava

Vaša prijava

Gorička sportašica, trener i fizioterapeutkinja nastupili za hrvatsku taekwondo reprezentaciju na prvenstvu u Bukureštu

[]

Gorički taekwondoaši nastupili su na seniorskom Prvenstvu Europe U21 koje je održano od 5. do 11. prosinca u Bukureštu.

Na ovom natjecanju, koje je okupilo 480 natjecatelja iz 37 europskih država, u nacionalnoj selekciji nastupila je Sara Habijančić u kategoriji -57 kilograma, inače članica Taekwondo kluba Velika Gorica.

Također na ovom natjecanju iz goričkog kluba kao službeni fizioterapeut reprezentacije bila je Laru Derdić Trifunović kao i trener Igor Matić.

Iako je Sara svoj nastup završila u 16-tini finala izgubivši od predstavnice iz Belgije rezultatom 1:2, hrvatska reprezentacija je na ovom prvenstvu osvojila 10 medalja od čega su 4 zlata, 4 srebra i 2 bronce. U ukupnom poretku i u ženskoj i u muškoj konkurenciji Hrvatska je bila druga, dok su u ukupnom plasmanu zauzeli treće mjesto.

Dakle Sara je sa svojim kolegicama u ukupnom plasmanu postala viceprvakinjom Europe u seniorskom uzrastu U-21.

Spomenimo kako je Sara od ove godine seniorka, a prošlu 2022.godinu završila na juniorskoj WTE tablici kao druga. Trenutno je 119 na listi od 430 sportašica u njenoj kategoriji -57kg. Također u ovoj je godini postala i prvakinjom Hrvatske u uzrastu seniorki U-21, osvojila je i svoju prvu seniorsku medalju na europskom prvenstvu u Sarajevu. Nastupila je i na G turnirima u Sloveniji, Belgiji, Španjolskoj, Luksemburgu, Srbiji, BiH, Rumunjskoj, Hrvatskoj i vrijedno skupljala bodove za ranking.

Foto: Cro taekwondo

Ponosni smo na njen uspjeh u ovoj godini, koji je s obzirom na prvu seniorsku sezonu izvrstan. Sara je sa svojim nastupima bila veliki promotor našeg Grada i kluba za što joj neizmjerno zahvaljujemo. S obzirom na upornost i trud ne upitno je da možemo očekivati i dalje Sarine uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni – ističu iz kluba.

Ova objava Gorička sportašica, trener i fizioterapeutkinja nastupili za hrvatsku taekwondo reprezentaciju na prvenstvu u Bukureštu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.