Prijava

Vaša prijava

Štefica Šantić, umirovljena učiteljica iz Bukevja, Velikogoričanima predstavlja svoju slikovnicu ‘Čarolija Božića’

[]

Gorički poetski klub sastaje se u četvrtak 18. siječnja, a u sklopu druženja bit će održana i promocija slikovnice umirovljene učiteljice Štefice Šantić ‘Čarolija Božića’.

Ova rođena Petrinjka, koja posljednjih 20 godina živi u Bukevju, pisanjem se bavi od srednje škole, a piše priče i poeziju. Ovo je njezina druga slikovnica, a u koju je utkala i svoje uspomene na petrinjske običaje slavljenja Božića.

Smatra kako su se danas ti običaji i smisao Božića, znatno promijenili. Stoga je slikovnicu namijenila i djeci i odraslima kako bi ih potakla da se svi okupe oko obiteljskog stola.

– Tempo života je ubrzan, ali barem da to učine nedjeljom, na Božić, na blagdane. Da djeca znaju da na blagdanskom stolu ne stoji orašar, nego pšenica, da sačuvamo te naše običaje kojih toliko imamo. Zato sam htjela da djeca čitajući, razgovarajući s bakama, djedovima, roditeljima, znaju kako se u ovom kraju ili u nekom drugom kraju slavio Božić, kako su se obilježavali blagdani – istaknula je Šantić.

Velikogoričkoj publici predstavit će se u četvrtak od 18 sati u Knjižnici Galženica.

Ova objava Štefica Šantić, umirovljena učiteljica iz Bukevja, Velikogoričanima predstavlja svoju slikovnicu ‘Čarolija Božića’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.