Prijava

Vaša prijava

Sopić se vraća u grad! Posljednje pripreme za Rijeku s lopatama u rukama…

[]

Jedna posebna nogometna srijeda u gradu probudila se u solidnom plusu, tragovi snijega od vikenda na cestama su sve manji i tanji, na svakom koraku čuješ kako kapljice udaraju u oluke, a na Gradskom stadionu – bjelina! Oba pomoćna igrališta i dalje su prekrivena snijegom, a akcija se odvija na glavnom terenu. Djelatnici Ustanove za upravljanje sportskim objektima, s lopatama u rukama, metar po metar miču snijeg. Prvo su očišćene linije, zatim će na red doći i šesnaesterci, a u međuvremenu će se zazivati i pomoć od meteorologije, jer svaki stupanj gore, pa možda i poneka zraka sunca, značajno bi pomogli…

Jer, baš ove srijede, nešto više od sedam sati nakon što su nastale ove fotografije, krenut će nogometno proljeće. Na isti taj Gradski stadion doći će Rijeka, predvođena Željkom Sopićem, a to je detalj koji cijelu priču čini još posebnijom. U trenucima kad se ova utakmica trebala igrati po prvotnom planu, Sopa je bio trener Gorice, a Rijeku je vodio Sergej Jakirović, koji u ovim trenucima najmanje razmišlja o Rijeci, još i manje o Gorici. Danas, kad je konačno došlo vrijeme da se odigra i ta utakmica, stvari su bitno drukčije.

A uvjeti su, najblaže rečeno, nepovoljni za nogomet.

Budući da snijeg nije uklonjen već prvoga dana, čim je pao, budući da se već idućeg jutra zaledio, u danima uoči utakmice čekala se pomoć kroz niže temperature, jer svaka “nasilna” intervencija u tim okolnostima donijela bi veliki rizik da se potpuno uništi teren. Nakon svega, u skladu sa svim tim, za očekivati je da će uvjeti biti jako teški za igru. I da su male šanse da ćemo gledati lepršav nogomet…

Snažne poveznice s vremenskim prilikama počele su već kroz pripremni period. Gotovo u pravilu treneri će nakon završenih priprema reći da je “sve odrađeno onako kako je planirano”, ali ovom prilikom nema argumenata za takvu “spiku”. U Medulinu je umjesto tri odigrana jedna i pol utakmica, a po povratku kući zbog snijega se moralo trenirati u gostima, u Maksimiru…

– U ovim teškim uvjetima borimo se sa sto sitnih problema, od terena, vremena… Nije sve savršeno. Iako smo bili smo spremni za ovakve uvjete, iako smo odradili najveći dio planiranog, dosta nas sve ovo skupa remeti. Ali dobro, situacija je takva kakva je. Gledamo ispred sebe, odnosno prema Rijeci, protiv koje želimo otvoriti proljeće na najbolji mogući način. Znamo dobro koliko je Rijeka kvalitetna, poletna, mlada, s ambicijom da se bore na svoje mjesto, ali imamo i mi svoje ambicije, pokušat ćemo se predstaviti što bolje unatoč svim ovim detaljima koji su nas remetili u razdoblju iza nas – kaže trener Dinko Jeličić uoči dolaska prijatelja i prethodnika Sopića.

– Činjenica je da Sopić poznaje Goricu, ali svi se mi u HNL-u jako dobro poznajemo, nema tu nekih velikih tajni. U tom smislu, teško je i iznenaditi protivnika, no mi imamo plan s kojim ćemo to pokušati napraviti. Naravno da neću otkriti o kojim se to idejama radi, ali znam sigurno da ćemo imati i plan A i plan B, kao i da je moguće da krenemo s jednom idejom, pa to promijenimo… – govori Jeličić.

A njegovom kolegi sa suprotne klupe ovog poslijepodneva neće biti svejedno.

– Čeka nas jedno zahtjevno gostovanje. Prvi put kao trener dolazim u Goricu protiv svog bivšeg kluba i nadam se samo da će nas dočekati nogometni uvjeti na travnjaku. Kalkulacija nema, od prve minute idemo po tri boda – poručio je Sopić i dodao:

– Uvijek kad se vraćate negdje gdje ste napravili neki uspjeh, gdje su vas ljudi toplo primili, to nosi emocije. Znamo u kakvoj smo situaciji, da je otvaranje prvenstva i da nas čekaju dvije jako teške utakmice. Želimo odmah poentirati i uzeti tri boda. U prvom dijelu smo imali dosta problema s gostovanjima, ne toliko s igrom, koliko s donošenjem bodova na Rujevicu.

Nema sumnje da će doček na stadionu biti topao, Sopić je to zaslužio u svakom slučaju, ali nema ni sumnje da bivšem treneru neće biti lako. Zbog uvjeta, ali i zbog Gorice koja ima motiv, želju, ambiciju, gard…

Ova objava Sopić se vraća u grad! Posljednje pripreme za Rijeku s lopatama u rukama… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.