Prijava

Vaša prijava

Sad je to već – normalno: Klinci iz Šćitarjeva najbolji su odbojkaši u gradu!

[]

Prošla školska godina donijela je konačnu nagradu za sve što je profesor Tjelesne i zdrastvene kulture Marija Ribić radio i ulagao godinama prije toga. Prekrasne vijesti iz školskog sporta prvo su došle iz Kravarskog, jer učenici tamošnje OŠ Slavka Kolara postali su viceprvaci države u odbojci u konkurenciji sedmih i osmih razreda, a malo potom odbojkaši iz OŠ Šćitarjeva postali su prvaci države među petim i šestim razredima!

Bila je to toliko uspješna godina da je zaslužila i jedan kratki filmić o čovjeku koji je glavni kreator cijele priče.

Naime, Matija Ribić – da skratimo – godinama je radio u Kravarskom, tamo ljubavlju prema odbojci inficirao nekoliko generacija dječaka, da bi zatim prešao u veću školu u Šćitarjevu i tamo nastavio raditi isto.

I zato nije bilo posebno čudno vidjeti da su ove godine na gradskom natjecanju velikogoričkih škola, ovoga puta u konkurenciji sedmih i osmih razreda, u velikom finalu bili upravo Ribićevo Šćitarjevo i Kravarsko, u kojem radi i njegovim putem pokušava ići i kolega, prijatelj i nasljednik Leon Levar. Pobjedu je na kraju, i to prilično uvjerljivo, odnijelo Šćitarjevo, koje će tako nastaviti natjecanje na županijskoj razini.

U Gradskoj sportskoj dvorani mladi odbojkaši su se natjecali u dvije skupine, pri čemu su u grupi A bili OŠ Jurja Habdelića, OŠ Vukovina, OŠ Šćitarjevo i OŠ Eugena Kumičića, a u grupi B OŠ Slavka Kolara, OŠ Nikole Hribara, OŠ Velika Mlaka te OŠ Eugena Kvaternika.

Odbojkaši iz Kravarskog izborili su finale s tri pobjede i samo jednim izgubljenim setom, u ogledu s Velikom Mlakom, dok je Šćitarjevo bilo još uvjerljivije. Tri utakmice, tri pobjede, bez izgubljenog seta i siguran plasman u finale.

Prije same završne utakmice, prije odluke tko će na županijsko natjecanje, odigrana je utakmica za treće mjesto, u kojem je Velika Mlaka bila bolja od Vukovine, što će reći da su četiri gradske škole zapravo ostvarile i najslabije rezultate.

A titulu najbolje školske odbojkaške momčadi u gradu klinci iz Šćitarjeva osvojili su prilično uvjerljivo, u dva seta, pri čemu se ni u jednom trenutku nije pojavila dvojba u konačnom pobjedniku.

Profesor Ribić i njegovi klinci nastavljaju svoj put, a ovo su i njihova imena:

Maksimilijan Matejaš, Gabriel Jambrek, Filip Ferenček, Marko Brnada, Davor Sviličić, Maksimilijan Čaušević, Lovro Trupčević, Luka Grgić, Domagoj Hapač, Emanuel Fisel, Marko Leovac i Gabriel Dalić.

Bravo za odbojkaše iz Šćitarjeva, sretno dalje!

Ova objava Sad je to već – normalno: Klinci iz Šćitarjeva najbolji su odbojkaši u gradu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


OBLIZEKI