Prijava

Vaša prijava

Maraton klub Velika Gorica najavio povratak velike Turopoljske trke

[]

Vraća se velika Turopoljska trka! Najavili su to iz Maraton kluba Velika Gorica čiji su članovi jučer održali svoju redovnu godišnju skupštinu. Uz osvrt na uspješnu 2023. godinu, doneseni su ambiciozni planovi za 2024. i 2025. godinu, a klub je dobio i novog dopredsjednika i člana Izvršnog odbora Hrvoja Mikulića.

– Tradicionalna i naširoko poznata utrka se prvi put održala 1993. godine i bila je dijelom sportske ponude grada do 2019. godine, a nakon što je 2020. godine utrka otkazana zbog pandemije, nije više bilo volje, snage niti financijskih sredstava za ponovnu organizaciju – istaknuli su iz kluba i najavili veliki povratak ove sportske manifestacije.

Želimo vratiti Turopoljsku trku u kalendar hrvatskog cestovnog utrkivanja. Na Skupštini je izabran Organizacijski odbor koji će voditi inicijativu za povratak Turopoljske trke i organizaciju ove utrke u 2025. godini. No, osim izabranih pojedinaca, pozvani su i svi su ostali članovi MKVG, kao i svi oni izvan kluba koji vole trčanje, da se priključe i pomognu u organizaciji utrke – dodaju iz kluba.

U programu kluba za ovu godinu i dalje glavno mjesto imaju Atlestka škola i organizacija Dječjeg krosa koji će na jesen imati svoje jubilarno 10. izdanje. Također za ovu su godinu najavili i reaktiviranje programa Život u pokretu i pokretanje škole trčanja za odrasle. Turopoljska liga trail trčanja i Turopoljska liga trčanja idu dalje, a najesen će organizirati i pravu trail utrku u svojoj trail bazi na Ključić brdu.

Ova objava Maraton klub Velika Gorica najavio povratak velike Turopoljske trke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.