Prijava

Vaša prijava

“Divljak” u Starom Čiču: Povratak u ring najavio među automobilima

[]

Nije to bio običan radni dan u prostorima Gašparić Grupe u Starom Čiču, malo prije ulaska u Vukovinu. Uz izložene automobile, scenografiju su ovoga puta činile i kamere, fotoaparati, novinari i – boksači. Okupili su se se zbog jednog od njih, zbog Alena Babića zvanog “The Savage”. Ili, u slobodnom prijevodu, Divljak…

Slikovit nadimak posljedica je načina na koji boksa Alen Babić, a taj način donio mu je 11 uzastopnih pobjeda na startu profesionalne karijere. Krajem travnja doživio je i prvi poraz, pobijedio ga je Poljak Lukasz Rozanski, pa je Savage odlučio napraviti pauzu. Sve do ovog prijepodneva u Starom Čiču.

– Moj novi meč bit će u ožujku. Ponudilo mi se par jakih imena iz svijeta boksa, na sve sam te ponude pristao, ali budući da oni zasad još nisu pristali na mene, ne smijem otkriti imena. Žao mi je, mislio sam da ću moći, ali u ovom trenutku mogu reći samo da sam pristao na jedan od najtežih mečeva na svijetu. I da se nadam da će do njega doći – kazao je 33-godišnji Babić.

Kako je otkrio na druženju s medijima u srcu Turopolja, promijenio je i promotora.

– Više neću boksati za Eddieja Hearna, nego za Franka Warrena. Uskoro putujem u Irsku, gdje ću odraditi kamp uoči meča, i to s novim trenerom. Čovjek se zove Paschal Collins, njegov brat Steve legendarni je irsksi boksač. surađuje s Dillianom Whyteom, ne želim trenirati nigdje drugdje osim tamo. Plan je da u Dublinu budem mjesec dana uoči meča i u tom razdoblju se moram potpuno vratiti boksu, koncentrirati se i pobijediti. Sljedeći protivnik mogao bi biti najveće ime u mojoj karijeri – ponovio je uvijek ambiciozni Babić.

– Nadam se da ću u dvoranu Celtic Warrior Gym donijeti pojas svjetskog prvaka! Rangiran sam među najboljih pet boraca u kategoriji, put mi je potpuno otvoren, samo trebam iskoristiti priliku. Nitko neće postići da odem iz boksa, iako su pokušavali. Uvijek ću se boriti. Nadam se da je ovo pravi put i vjerujem u svoj novi početak – zaključio je Babić.

Cijelu tu svoju priču gradi uz pomoć sponzora, u prvom redu domaćina ovog druženja.

– Ovim putem želimo izraziti našu punu podršku Alenu kako bi mu se omogućio povratak na sportske staze s još većim žarom. Alen uvijek pokazuje odlike velikog i upornog sportaša te mu želimo da se u Hrvatsku vrati s novom pobjedom – istaknuo je Marin Bago, predstavnik Gašparić Grupe.

– Stara poslovica kaže kako nije bitno koliko puta padneš, već koliko brzo ustaneš. Gradeći našu tvrtku, prošli smo put uspona i padova te smo svjesni koliko je truda, volje i discipline potrebno za dolazak na vrh. S Alenom surađujemo godinama i vjerujemo u njegovu priču i talent, prepoznajemo zajedničke vrijednosti te stojimo uz njega u pobjedama i porazima. Veselimo se Alenovoj renesansi i povratku Savagea u ring – dodala je Virna Pukšec, direktor marketinga Polleo Sport.

Ova objava “Divljak” u Starom Čiču: Povratak u ring najavio među automobilima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.