Prijava

Vaša prijava

Prvo pojačanje za proljeće: Gorica dovela veznjaka iz zadnje momčadi lige

[]

Spokojno, mirno, možda i za nijansu premirno bilo je u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka što se tiče HNK Gorice. Već tamo nakon Nove godine klub se rastao s Martinom Šrolerom, tih je dana krenuo i proces raskida ugovora s Iračaninom Hameedom, da ni na tome – stalo! Prošle su cijele pripreme, u ovoj kraćoj varijanti, počelo je i prvenstvo, šokantnim i turbulentnim porazom od Rijeke, a po pitanju dolazaka i odlazaka nije se događalo baš ništa.

A onda, dva dana nakon prve i dva dana prije prve sljedeće proljetne utakmice, stigla je vijest iz kluba: novi igrač HNK Gorice je 24-godišnji vezni igrač Andrej Lazarov! Dosadašnji igrač Rudeša, s kojim je nedavno raskinuo ugovor, prezimenjak slavnog rukometaša Kirila, potpisao je za Goricu do ljeta 2025. godine.

– Uvijek ću davati svoj maksimum za ekipu te se nadam da ćemo zajedno ostvarivati dobre rezultate i izboriti poziciju više na tablici – kazao je Andrej nakon što je potpisao vjernost našem prvoligašu.

Mladić iz gradića Kočani u Sjevernoj Makedoniji došao je u HNL prošlog ljeta, upisao 13 nastupa i jedan pogodak u dresu Rudeša tijekom jeseni iza nas, a činjenica da je aktualna posljednja momčad lige pristala na raskid ugovora ne mora nužno biti loša. Odrekli su se u Rudešu ljetos i lijevog beka Boršića, pa je dečko upao u prvih 11 Varaždina, koji je ove zime iz Zmijavaca doveo i raspucanog Tomislava Gudelja, ljetos također otpisanog u Rudešu…

Prije dolaska u Hrvatsku, Andrej Lazarov svoju je nogometnu priču gradio preko omladinske škole skopskog Metalurga, Rabotničkog te Tikveša, iz kojeg se i otisnuo na svoju prvu inozemnu avanturu. U prvoj fazi ona se nije pokazala posebno uspješnom, pa će Gorica za Lazarova biti neka vrsta novog početka. Riječ je o ofenzivnom veznjaku, talent je neosporan, više nije ni klinac, a poznato je i koji bi ulogu trebao imati u sustavu Dinka Jeličića.

– Tražimo jedno krilo s drukčijim karakteristikama od igrača koje trenutačno imamo, a voljeli bismo pronaći i ofenzivnog veznog, nekoga tko će zamijeniti Ndockyta, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje – otkrio je nedavno sportski direktor Brkljača.

Zamjena za Merveila tako bi trebao biti Andrej, koji će sasvim sigurno proširiti konkurenciju, a lako je moguće da se prometne i u pravo pojačanje. U svakom slučaju, dobro nam došao…

Ova objava Prvo pojačanje za proljeće: Gorica dovela veznjaka iz zadnje momčadi lige se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Noć muzeja u Turopolju