Prijava

Vaša prijava

Maštovit, tajnovit i začaran ‘Tjedan bajki’ donosi predstave, bajkaonice, pričaonice i kino projekcije

[]

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica za vrijeme drugog dijela zimskih praznika organizira manifestaciju ‘Tjedan bajki’.

U čarobni svijet bajki možete uči od 19. do 24. veljače, a on donosi kazališne predstave, zanimljive bajkaonice, radionice i pričaonice te kino projekcije.

Tjedan bajki u ponedjeljak 19. veljače u 17 sati otvara kazališna adaptacija bezvremenske Andersenove bajke ‘Ružno pače’ produkciji Scene Gorica. Tu su još i predstave ‘Ivica i Marica’ i ‘Zvonar crkve Notre Dame’.

Kino Gorica pobrinut će se za ekranizacije klasičnih bajki uz koje su odrastale brojne generacije.

– Cilj prikazivanja takvih animiranih filmova na kino platnu jest upoznati djecu i mlade s klasičnim bajkama i predstaviti im ‘stariju’ produkciju te vizualizaciju bajki koje će zasigurno i njihove roditelje ponovno vratiti, barem na kratko, u djetinjstvo – ističu iz kina.

Tako će 20. i 22. veljače od 17 sati biti prikazani Mala sirena i Pinokio.

A svoje autorske bajke kroz papirnato kazalište odnosno u kamišibaj tehnici ispričat će Nikolina Manojlović Vračar. Pričaonica bajki i kamišibaj će biti u utorak 20. veljače od 11 sati u Galeriji Trumbetaš.

Za kraj tjedna, u subotu 24. veljače članovi kluba Kockica izložit će svoje modele i kreacije u Galeriji Trumbetaš od 10 do 18 sati. Ulaz na izložbu je besplatan.

Promotivna cijena za kazališne predstave je 4 eura, animiranih filmova 3 eura kao i pričaonica bajki i kamišibaj 3 eura. Program pronađite ovdje. 

Ova objava Maštovit, tajnovit i začaran ‘Tjedan bajki’ donosi predstave, bajkaonice, pričaonice i kino projekcije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.