Prijava

Vaša prijava

Gotovo je! Veliki Dinamov talent došao na posudbu u Goricu

[]

Dva dana ostala su do ogleda s Rijekom, točno 18 dana nakon prethodnog, kojim je Gorica otvorila nogometno proljeće. Šest dana ostalo je do kraja prijelaznog roka, a Gorica je dobila drugo novo ime u ovom prijelaznom roku. Ono o čemu se pričalo, ono što se najavljivalo već neko vrijeme, konačno se i dogodilo.

Gabriel Rukavina, 20-godišnji krilni napadač, došao je na posudbu iz Dinama i ovog petka odradio prvi trening s novim suigračima, pod vodstvom trenera Dinka Jeličića. I s osmijehom na licu, jer napustio je okruženje u kojem u posljednje vrijeme nije imao priliku uživati, a došao u sredinu koja mu nudi upravo to. Priliku.

– Da, završili smo transfer Gabriela Rukavina, priključio nam se u svlačionici i u konkurenciji je već za prvu sljedeću utakmicu, u nedjelju protiv Rijeke – zadovoljan je i trener Jeličić.

Zadovoljan je, tamo negdje uz pomoćni teren, u društvu sportskog direktora Marija Brkljače, bio i Tomo Rukavina, bivši igrač Dinama i Hajduka, reprezentativac sa šest nastupa u kockastom. I, najvažnije za ovu priču, Gabrielov otac.

– Sretni smo što je sve dogovoreno i riješeno, što je Gabriel došao u ovakav klub, u okruženje u kojem će imati priliku razviti svoj potencijal – kazao je tata Tomo dok je promatrao prvi trening svoga nasljednika u opremi s grbom Gorice.

Gledajući iz ove perspektive, šteta je što Gabriel nije stigao i barem jednu polusezonu ranije, ali i ovako bi to mogla biti dobra priča. Ne treba, naravno, očekivati čuda od klinca koji dosad nije dobio ozbiljnu priliku u seniorskom, prvoligaškom nogometu, barem ne odmah, no nema dvojbe da će tako talentiran nogometaš proširiti konkurenciju, pa se u sljedećoj fazi možda pokazati i kao pojačanje. Potencijal je neosporan, prepoznali su to mnogi, a sad je vrijeme da se taj potencijal pretvori u kvalitetu.

Zasad je dogovor između klubova da će posudba trajati do kraja sezone, za pretpostaviti je da postoji opcija da se sve to još malo i produži, a u ovom trenutku nije javno objavljeno hoće li Gorica iz cijelog ovog posla profitirati i u financijskom smislu. Točnije, je li u dogovor ugrađena i stavka o postotku od eventualnog budućeg transfera mladog igrača, što bi bilo logično, jer koliko god će Rukavina pomoći Gorici, možda još i više Gorica može pomoći Rukavini.

Riječ je, naime, o igraču kojeg se još donedavno spominjalo u kontekstu mogućeg transfera u MLS za višemilijunski iznos, ali i o klincu koji je dosad odigrao samo 164 minute prvoligaškog nogometa. I bilo bi veliko iznenađenje da Gabriel ne bude gladan dokazivanja, da ne “gori” od želje u svakoj sljedećoj minuti koju dobije, jer to je jedino logično. Bude li doista tako, a prvi pokazatelji govore da će biti, profitirat će svi. I Rukavina, i Gorica, i Dinamo.

Ispod svog prezimena na dresu Rukavina će imati broj 41.

Ova objava Gotovo je! Veliki Dinamov talent došao na posudbu u Goricu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.