Prijava

Vaša prijava

Dobra rukometna uvertira za nogomet: Gorica do sigurne pobjede u Rijeci

[]

Rukometaši Zameta nekad su bili ponos Rijeke, jedan od najboljih klubova u državi, koji je hrvatskom rukometu dao neke istaknute likove, igrače koji su kasnije ulazili i u legendu. Danas je Zamet drugoligaš, točnije vodeća momčad drugoligaškog natjecanja i najozbiljniji pretendent za povratak u Premijer ligu, a ove subote bio je to i protivnik koji je stajao na putu rukometašica Gorice u osmini finala Kupa Hrvatske.

Tjedan dana prije nego što će početi Liga za ostanak, u kojoj su Goričani završili nakon neuvjerljive prvenstvene jeseni, valjalo je odraditi i gostovanje u Rijeci, što je na neki način poslužilo i kao uvertira za nogometni goričko-riječki okršaj, koji je na rasporedu u nedjelju od 17.10 sati. Gorica je, naravno, u Rijeku otišla kao favorit, bez obzira na određene probleme s ozljedama, a tu su ulogu igrači trenera Tomislava Mesarova i opravdali.

Vrlo brzo naši su rukometaši pokazali tko je gazda na terenu, poveli su već od samoga starta, a vrlo brzo i otišli na opipljivu prednost, koja je ostala važeća sve do odmora, na koji su Goričani otišli sa sedam golova viška (19-12). U nastavku je tu prednost trebalo samo održati i sačuvati, a pritom i dati ponešto prilike mlađim igračima iz svoga kadra. U svemu tome naši su igrači uspjeli, sigurno i mirno došli su do pobjede koja ih vodi među osam najboljih u Kupu, a sve skupa moglo je završiti i kudikamo uvjerljivije od konačnih 34-28.

Od ta 34 postignuta gola, njih čak 26 potpisala su četvorica igrača, među kojima nije bilo Ivana Laljeka. Najučinkovitiji igrač prvog dijela Premijer lige zbog lakše je ozljede ostao na klupi tijekom cijele utakmice, nije bilo potrebe za njegovom aktivacijom, a u tim okolnostima u prvog se strijelca prometnuo kapetan Hrvoje Ceković. Utrpao je Ceki čak deset komada, od čega osam iz sedmeraca, koje je izvodio bez pogreške. Sedam puta mrežu Zameta pogađao je Jakov Dujić, pet puta Juro Čakarić, a četiri gola upisao je Kajo Cikatić. Ukupno, dakle, 26 od 34.

Istaknuo se dobrom partijom i golman Marin Sorić, koji je skupio 11 obrana, a uz Mateja Svržnjaka i Roka Malina, koji su zabili po tri gola, među strijelce su se ugurali i Vid Starčević te Zvonimir Turkalj, jedna od mladih nada goričkog rukometa. S druge strane, najbolji pojedinac Zameta, sa šest postignutih golova, bio je donedavni igrač Gorice Tin Tomljanović, koji se vratio u svoj matični klub nakon epizode u Zagrebu, koji ga je posudio Gorici.

Otvaranje Lige za ostanak, odnosno drugog dijela sezone, na rasporedu je sljedećeg vikenda, kad će u našoj Gradskoj dvorani gostovati Rudar iz Ruda, a Goričani će u svemu što slijedi imati dva cilja – što prije razriješiti sve dvojbe po pitanju ostanka u ligi, što ne bi smjelo doći u pitanje, ali i pokušati se progurati na završnicu Kupa, među četiri najbolje momčadi u državi. Od tog dostignuća dijeli ih samo jedan korak.

Ova objava Dobra rukometna uvertira za nogomet: Gorica do sigurne pobjede u Rijeci se prvi puta pojavila na cityportal.hr.