Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hiderel iz Novog Čiča počeo s pripremama

[]

Iza Dinamo Hidrela je na kraju turbulentna jesen u novo osnovanoj 1. županijskoj ligi jug kojoj su zbog reorganizacije dodani i klubovi iz najnižeg ranga našeg nogometa. Tek deseto mjesto od 14 sudionika lige nije baš zadovoljilo Upravu kluba kao ni trenera Vladu Horvata. Ozbiljniji bljesak dogodio se samo na početku prvenstva pa i u 6. kolu kada je Dinamo 2:1 dobio vodeće Bestovje i nanio jesenskom prvaku jedini poraz. U finišu prve dionice prvenstva dogodio se pak neočekivani pad. Bilo kako bilo, dogovoren je rastanak s Horvatom, a palica je predana domaćem treneru Mariju Paviši koji je minule jeseni vodio juniore i čovjek je Hidrela.

Paviša je okupio momčad na prvi ovogodišnji trening na otvorenom u ponedjeljak 12. veljače. Kroz zimske mjesece koristila se dvorana u lokalnoj osnovnoj školi u Novom Čiču. Igrače su dočekali i pozdravili predsjednik Dinama Željko Hemen, dopredsjednik Ilinko Duvnjak, sportski direktor Krešo Đuksi te ostali članovi Uprave Sanja Bejić, Josip Šantek, Ivan Balenović i Igor Horvatić.

Foto: Mato Paviša

U široj konkurenciji za momčad su starosjedioci Ivan Šimić, Martin Šafranko, Franjo Jergovski, Filip Đuksi, Hrvoje Babić, Ivan Džolić Čivčić, Ante Cavrić, Filip Čurla, Matija Davutović, Niko Groznica, Leo Hemen, Leo Hladni, Fabrizio Hrkovac, Matija Jeleć, Mateo Jurišić, Marko Kadoić, Stjepan Perečinec, Josip Risonjić, Karlo Španiček, Marko Topalović, Petar Vukadin, Filip Žarina, Dinko Škrtić i povratnik iz Ostrne Tomislav Lacković. Trener planira 4 do 5 aktivnosti tjedno korištenjem vlastitog igrališta i nove teretane ili fitnes centra u sklopu nogometnog doma (prema potrebi). Spomenimo da je fitnes dostupan i ostalima zainteresiranima. Dogovorene su pripremne utakmice kontra Klasa iz Mičevca, Mladosti iz Obrezine i Turopolja iz istoimenog mjesta. Prva ovogodišnja službena utakmica je protiv Turopoljca iz Kuča u sklopu 1. kola kup natjecanja Nogometnog saveza Velika Gorica. Nastavak prvenstva u 1. županijskoj ligi jug starta 17. ožujka a u Novo Čiče tada dolazi Jamnica iz Pisarovine.

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Dok su igrači odrađivali prvi trening mikrofon je dobio predsjednik Hemen. “Pregovaramo s nekoliko igrača jer želimo se pojačati. Cilj i želja je pokušati izboriti proboj u gornji dio redoslijeda i time novo najavljenu Jedinstvenu 1. ŽNL koja navodno ide od jeseni. Mi to zaslužujemo već zbog pet selekcija mladeži a aktivni su i veterani koji igraju svoju ligu pri NSVG. Bit će teško jer moramo se u poretku popeti nekoliko mjesta. Dinamo Hidrel je inače stabilan, organiziran i vrlo aktivan. Uredili smo novu teretanu zahvaljujući tvrtki Hidrel i njihovom djelatniku a našem treneru Mariju Paviši. Sredili smo rasvjetu za kvalitetnije večernje treninge, povaljali teren, uredili prostor kuhinje za potrebe igrača, organiziramo nabavu novih trenirki..”-uvodni monolog je Željka Hemena koji je ujedno i igrač veteranske momčadi.

Foto: Ilinko Duvnjak, Sanja Bejić, Krešo Đuksi, Željko Hemen, Josip Šantek i Igor Horvatić/Mato Paviša

Kad smo već kod veterana, old boysi su obećali bojom premazati metalne dijelove tribina. Predsjednik Hemen još je otkrio nekoliko detalja koji otkrivaju smisao djelovanja čistog amaterskog kluba.

– Zaslugom našeg igrača Matije Davutovića i njegovog lokala Stari podrum u Velikoj Gorici, početkom ožujka idemo na jednodnevni boravak u Topusko gdje će dečki trenirati, plivati, družiti se uz ručak i tako se još više zbližiti. Moram spomenuti na kraju da idući tjedan startaju i sve naši selekcije mladeži – zaključio je predsjednik Dinamo Hidrela Željko Hemen.

Foto: Kapetan Dinama Hidrel Filip Đuksi/Mato Paviša

Na kraju moramo spomenuti još jedan naizgled ne tako važan detalj. Nakon prvog treninga igrače i članove Uprave dočekala je večera. Simpatična članica Uprave Sanja Bejić i kolega joj Igor Horvatić spremili su pravi vojnički grah i time još dodatno podebljali pravu obiteljsku atmosferu. A to je između ostalog i smisao amaterskog nogoloptanja, zar ne?

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

 

Ova objava Dinamo Hiderel iz Novog Čiča počeo s pripremama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.