Prijava

Vaša prijava

Skandal u košarci! Juniori Gorice izbačeni iz prve lige zbog poteza trenera!

[]

Klub koji je donedavno bio jedan od četiri najbolja u državi, klub koji je parirao i najvećim košarkaškim institucijama u Hrvatskoj, poput Cibone, Zadra i Splita, od ove sezone igra u drugom rangu hrvatske košarke i čini to, zahvaljujući pojedincima, prilično uspješno. Međutim, to ispadanje u drugi rang daleko je od najgorega što se velikogoričkoj košarci dogodilo u posljednje vrijeme. Daleko najgore je ono što se događa ovih dana, a to slučaj koji bi morao biti okidač za velike i temeljite promjene…

Naime, trener juniorske momčadi Gorice Filip Tanta u utorak je poveo svoju momčad u još jednu u nizu utakmica, a već u šestoj minuti mu se – zamračilo pred očima! Pozvao je minutu odmora, mladi igrači koje vodi taman su sjeli na klupu u iščekivanju uputa, no njihov trener odlučio je da je pametnije otići prigovarati sucima. Malo potom dobio je tehničku, a kako verbalna artiljerija nije prestajala, odmah je dobio i drugu, isključujuću.

A kad je već tako, pomislio je, kad već on ne može voditi utakmicu, neće je ni igrači igrati… Naredio je klincima da napuste dvoranu, što su mladi gorički košarkaši i učinili, slijedeći primjer svoga trenera. Utakmica je, naravno, prekinuta, a suci su u svom izvješću uredno nabrojali sve što se događalo, do detalja opisali kako je cijeli proces tekao, a te su informacije ljudima u HKS-u pomogle da donesu užasavajuću odluku, koja glasi:

Juniorska momčad izbacuje se iz prve lige, a trener Filip Tanta kažnjava se jednogodišnjom suspenzijom obavljanja svih dužnosti u košarci!

Prevedeno, potpuna katastrofa! Djeca koja se košarkom bave već godinama, koja su dogurala do najvišeg ranga juniorske košarke zahvaljujući svom radu i trudu, kažnjeni su zbog odluke čovjeka koji sa svim tim nema praktički nikakve veze. Filip Tanta došao je u klub ove sezone, preuzeo juniore i ulogu službenog predstavnika momčadi na utakmicama seniora, pri čemu se nije iskazao ni u jednom ni u drugom području. Najblaže rečeno.

Nakon svega, najavljen je sastanak uprave kluba i predsjednika Duška Radovića, koji bi se trebao održati u sljedećim danima, a nakon toga će biti puno jasnije u kojem će smjeru ići velikogorička košarka. Pri čemu je prilično jasno da je bilo koji smjer, pa makar se radilo i o najcrnjem scenariju, bolji od ovog smjera. I da će neizbježno doći do promjena. U vođenju kluba, u kadroviranju, u načinu komunikacije…

Jer, nema više nikakve dvojbe, temeljite promjene su neophodne!

Ova objava Skandal u košarci! Juniori Gorice izbačeni iz prve lige zbog poteza trenera! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.