Prijava

Vaša prijava

Kreće niželigaško proljeće: Bubnjevi na Udarniku i šest lokalnih derbija!

[]

Nakon više od tri mjeseca stanke, odmora, priprema i iščekivanja, ovog vikenda kreće nogometno proljeće u niželigaškom svijetu. U okruženju koje tradicionalno i neizbježno donosi cijeli niz čari na koje ne nailazimo na višim razinama, što uključuje i prednosti i mane, i određeni šarm i uvijek prisutnu nogometnu romantiku, opet ćemo gledati borbe za titule, za sačuvanje statusa, za poboljšavanje statusa…

Službeni početak turopoljskog nogometnog proljeća zakazan je za subotu u 15 sati, na kultnome mjestu VG-loptanja. Na Udarniku, u odgođenoj utakmici posljednjeg jesenskoga kola, nogometaši Kurilovca istrčat će na megdan Savi iz Strmca i tako otvoriti seriju utakmica koje će slijediti. Iako, nije baš da se ovih dana već nisu igrale službene, natjecateljske utakmice u Kurilovcu.

“Ove je godine proljeće u Kurilovcu malo uranilo, barem ono nogometno. I dok su kadeti i juniori kurilovečkog nogometnog mezimca ranije ovoga tjedna, u odgođenoj jesenskoj utakmici, nastavili proljetnu berbu plodova (čitaj bodova) kontra Trešnjevke i time najavili legitimnu borbu za zajednički plasman u 1. Nogometnu ligu Središta Zagreb, njihovi stariji kolege, seniori, u najavljeno i očekivano berićetno proljeće kreću već ove subote”, stoji u tekstu kojim iz NK Kurilovca najavljuju nogometno proljeće pred nama.

“Na SRC Udarniku, na svom travnjaku, naši seniori dočekuju momčad Save iz Strmca Samoborskog. Riječ je o utakmici u jesen odgođenog 17. kola 3. NL Centar. Trener Stjepan Bašić na dispoziciji ima kompletan jesenski sastav, izuzev Filipa Župetića, ali osnažen dolaskom mladog veznjaka Rona Rojke, te nakon dobro odrađenih zimskih priprema s optimizmom može nastaviti prvenstvenu utrku u četvrtom rangu nogoloptanja u Hrvata.

Početak utakmice zakazan je za 15.15 sati, a već od ovog dvoboja najavljuju i niz noviteta glede odigravanja domaćih seniorskih utakmica. Ozbiljno se za utakmicu priprema i kurilovečka nogometna mladež, koja će uz navijačke rekvizite, od kojih će navijački bubanj posebno ‘razveseliti’ prve susjede, pokušati pomoći seniorima u osvajanju prva tri proljetna boda”, najavljuju sa Udarnika.

A dan nakon što kurilovečki bubnjari, zajedno s kurilovečkim nogometašima, odrade svoj dio posla, u nedjelju od 15 sati, čeka nas šestodjelni festival turopoljskog nogometa. Igra se, naime, prvo kolo Kupa Nogometnog središta Velika Gorica. Tu prvu rundu propustit će Kurilovec, Lukavec, Mraclin, Gradići i Jelačić, a svi ostali će ići jedni na druge.

Tako će se u Obrezini sudariti domaća Mladost i Vatrogasac iz susjednoga Kobilića, a u Gornjoj Lomnici kod Meštrice gostuje Buna.

Susjedski derbi igra se i u Buševcu, gdje će gostovati Turopolje, gost iz mjesta udaljenog jedan pružni prijelaz, a pod susjede spadaju i Turopoljac i novočički Dinamo Hidrel, koji će igrati u Kučama (ili u Kuču?).

Kupa će u istom terminu u Pokupskom dočekati favoriziranu Lomnicu, dok će se posljednji lokalni derbi u natjecanju u kojem je svaka utakmica lokalni derbi igrati u Leknenu, gdje će snage odmjeriti Posavec i mičevečki Klas.

S boljim iz tog posljednjeg ogleda u drugom će kolu, vikend poslije, igrati Gradići, dok Jelačić u Vukovini čeka boljeg iz okršaja Kupe i Lomnice. U drugoj rundi igrat će i pobjednici sudara Mladosti i Vatrogasca te Turopoljca i Dinamo Hidrela, kao i uspješniji iz sučeljavanja Meštrice i Bune te Poleta i Turopolja.

Neka igre počnu…

Ova objava Kreće niželigaško proljeće: Bubnjevi na Udarniku i šest lokalnih derbija! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.