Prijava

Vaša prijava

Kako prekinuti dva loša niza? Zadnji koji je srušio Slaven bio je – Anthony Kalik!

[]

Ne tako davno Gorica je bila četvrta momčad HNL-a, najljepša priča ove sezone, klub koji ruši velikane jednako onako kao što je to činio i u onim svojim najboljim godinama. Međutim, u nogometu se stvari brzo okreću i preokreću, toliko brzo da je jedan loš niz rezultata doveo Goricu u situaciju da je danas, kad u grad dolazi Slaven Belupo, samo dva boda iznad devetog mjesta. A od devetog mjesta, s obzirom da postoji Rudeš, gore ne može.

U skladu s tim, uz svijest o propuštenom, nogometaši Gorice silno motivirani dočekuju Slaven Belupo na zatvaranju ovoga kola, u nedjelju od 17.30 sati, po završetku velikog derbija između Rijeke i Dinama.

– Kakva je ideja? To ćete vidjeti u nedjelju, sukladno nekakvom našem planu, ali i uzevši u obzir kako smo radili kroz tjedan. To će definirati sastav, budući da još postoje neke dileme, ali sve će biti jasno nakon posljednjeg treninga uoči utakmice – govorio je trener Dinko Jeličić u najavi dolaska gostiju iz Koprivnice.

Bila je ovo prilika i za oproštaj od Momčila Raspopovića, igrača koji će ostati upamćen u nogometnom Turopolju, iskusnog desnog beka koji će karijeru nastaviti u češkoj Karvini.

– Naravno da želimo Momi puno uspjeha, da se što prije adaptira na novu sredinu, a mi smo ostali bez kvalitetnog igrača, za nas vrlo važnog. Ostavio je dubok trag, pogotovo prošle sezone, u onoj borbi za ostanak, a donio je puno toga dobroga i tijekom ove sezone. Sigurno će nam nedostajati, ali kako se borimo sa svim ostalim, tako ćemo se boriti i s tim… Njemu puno sreće, a mi i dalje tražimo način kako se vratiti u pravi ritam – ističe Jeličić, svjestan da može jedino gledati prema naprijed, prema izazovu koji donosi novi vikend.

– Imamo opet sitnih problema s ozljedama, vidjet ćemo još točno koji je kadar sposoban i spreman odgovoriti zahtjevima utakmice protiv Slaven Belupa – naglašava Jeličić, koji je dobio i pitanje o problemu realizacije, koji bi trebalo rješavati…

– Imamo mi puno stvari za rješavati. Suštinski je bitan taj fokus o kojem stalno pričamo, to je ključan segment. Tu moramo napraviti pomak, i s aspekta napada i s aspekta obrane. Realizacija u zadnjih nekoliko utakmica nije na razini na kojoj bismo mi željeli, stvaramo šanse, ali ih ne pretvaramo u golove. A opet, ponovit ću da je za mene najvažniji segment da dokažemo da smo u stanju držati koncentraciju svih 90 minuta, da nam se ne događaju crne rupe, koje su nas skupo koštale u ovih zadnjih nekoliko utakmica – svjestan je trener Gorice.

Nekoliko dana prije nego što je Jeličić preuzeo klupu od Željka Sopića, u medijima se pojavila informacija kako je novi trener Gorice postao Roy Ferenčina. Netočna informacija, jer o tome se u klubu nije ni razgovaralo, ali taj detalj ponovno se vraća u prvi plan u trenutku kad Ferenčina u Goricu dolazi kao gostujući trener.

– Slaven Belupo se apsolutno stabilizirao dolaskom Roya Ferenčine, to je ozbiljna momčad, a napravili su i dobar posao u prijelaznom roku. Doveli su nekoliko kvalitetnih igrača, što pokazuje njihov smjer i tendenciju za ovaj dio sezone, da žele ići prema gore, možda se i uključiti u borbu za Europu. Siguran sam da nas čeka iznimno teška, fajterska utakmica, momčad s dovoljno individualne kvalitete. Ne budemo li na visokoj razini, imat ćemo puno problema – upozorio je Jeličić.

I to je, zapravo, jedina istina. Gorica u posljednje vrijeme sa Slaven Belupom teško igra i kad je u puno boljem stanju od ovog trenutačnog, a to je i više nego dovoljno dobro upozorenje. Konkretno, Gorica u posljednjih osam ogleda s momčadi iz Koprivnice nije uspjela doći do pobjede; prvo je povezala tri poraza, a zadnjih pet međusobnih susreta završilo je remijem?!

Još konkretnije, posljednji put Gorica je pobijedila Slaven Belupo još tamo početkom studenog 2021. Koliko je to davno bilo govori podatak da je oba gola u pobjedi 2-1 zabio Anthony Kalik, kao i onaj koji kaže da je tu utakmicu od aktualnoga kadra započeo samo Krešimir Krizmanić. Ušli su još i Mitrović i Pršir, na klupi je bio Banić, ali sve se zapravo promijenilo u te zadnje dvije i pol godine. Posljednja domaća pobjeda dogodila se u kolovozu iste godine, današnji team manager Matija Dvorneković zabio je za minimalnih 1-0 na Gradskom stadionu.

Vrijeme je da ti nizovi stanu.

Ova objava Kako prekinuti dva loša niza? Zadnji koji je srušio Slaven bio je – Anthony Kalik! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


650 godina imena Šiljakovina

Smotra školskog glazbenog stvaralaštva