Prijava

Vaša prijava

Partija sezone Jure ‘z Obreža: ‘Nisam ni znao da sam orobio Varaždince…’

[]

Dugo se tražio, trpio i poneku kritiku, cijelo nogometno proljeće proveo u borbi s formom, ali kalendarsko proljeće probudilo je Juricu Pršira. Proljeće i Rajko Vidović.

– Je, unio je novi trener neke promjene, ali to je i normalno, svaki trener donese nešto svoje kad preuzme momčad. Jako smo se dobro povezali s njim u kratkom razdoblju i već sad mogu reći da se radi o stvarno dobrom treneru! Čovjek nam je dao puno veću dozu samopouzdanja i vjerujem da će nam puno pomoći da izađemo iz krize. Trenira se jako, treninzi su baš dobri, a to se vidjelo već u subotu u Varaždinu – javio se Jura na uskrsni ponedjeljak, nakon dvije prospavane noći.

U subotu poslijepodne doista se vidjelo da je Rajko Vidović uspio ekspresno probuditi momčad, a u njegovu debiju ruku mu je više od svih pružio – kapetan Pršir. Traku je do 21. minute nosio originalni kapetan Filip Mrzljak, no tad je morao izaći zbog ozljede, pa je kapetansku oznaku predao Juri iz Obreža. A on je to shvatio kao buđenje nekakvih nogometnih supermoći…

Samo četiri minute poslije Gorica je povela, Rukavina je strpao svoj HNL prvijenac, a dvije minute potom Mitrović pogodio za povećanje vodstva. Varaždin je krajem prvog dijela smanjio i prijetio povratkom u utakmicu sve do 78. minute… A onda je Jura upalio motore! I krenuo kombinirati s – Jurom.

Izvukao se u toj 78. minuti lijevo, u sredinu je ušao Ante Matej Jurić, dao mu sjajnu loptu, a Pršir je ušao u šesnaesterac, elegantnom fintom povaljao jednog, a onda i drugog braniča Varaždina. Egzekucija je također bila mirna, sigurna, frajerska.

Samo dvije minute poslije, Jura i Jura opet su bili u akciji. Pršir je ovoga puta lijevom nogom fenomenalno pronašao Jurića lijevo, a on kroz noge Olivera Zelenike pogodio za konačnu presudu domaćinu.

– Da, ispalo je da smo jedan drugome asistirali, da sam mu vratio, ali zapravo ni sam ne znam što se tu događalo. Dao mi je tu loptu, zabio sam, pa već u sljedećem napadu dobio loptu od Lazarova, vidio da se Jura nudi, gurnuo mu… I ispalo je super, jako mi je drago zbog njega, to je odličan dečko i sjajan igrač – prevrtio je film Pršir, ne želeći previše ulaziti u analize svoje igre.

Umjesto njega, analizirali su drugi. SofaScore tako ga je nagradila visokom ocjenom 8.9, a pogled na statistiku nudi i jedan ozbiljan doseg. Naime, uz gol i asistenciju, ali i još jedan pokušaj unutar okvira gola, Pršir je stigao i “orobiti” Varaždince. Imao je čak osam oduzetih lopti, što je treći najbolji učinak u toj kategoriji ove sezone u HNL-u. Agbekpornu iz Slavena imao ih je deset, također protiv Varaždina, a Selahi iz Rijeke devet protiv Osijeka. Jura je sad odmah do njih.

– Iskreno, ne gledam previše te podatke, nisam ni znao za to do sad. Ja igram nogomet i uživam, a drugi neka zbrajaju i ocjenjuju – sa smiješkom kaže Pršir, kojem je neusporedivo važniji ukupan dojam.

– Jako dobro smo stajali u fazi obrane i iskakali u presing, u stom segmentu smo bili baš dobri, agresivni, rastrčani. A prema naprijed, realno, što god smo pokušali, ušlo je. Pet udaraca, četiri gola, to se stvarno ne događa svaki dan. Ali dobro, svi golovi bili su izrađeni, izigrani, šanse koje moraš zabiti… Sve u svemu, stvarno dobra utakmica, jako dobro nam ovakvih 90 minuta dođe nakon ovog lošeg perioda iza nas – logično ističe Jura.

Spomenuo je trener Vidović u najavi i onaj posljednji poraz od Varaždina, goričkih 1-3, utakmicu u kojoj su gosti potpuno nadigrali domaćina, pa je želja bila da se to dogodi i ovoga puta. Kao što se i dogodilo.

– Daleko od toga da su takve stvari ključan dio pripreme za utakmice, ali uvijek je dobro i potražiti dodatan motiv za svakog protivnika. Naravno da smo se, uz sve ostalo, željeli revanširati se za taj poraz i mislim da smo u tome uspjeli, da smo poravnali račune – zadovoljno konstatira gorička desetka.

Vratio se u Varaždinu utakmicama Nikola Vujnović, u sve boljem ritmu je Valentino Majstorović, a protiv Lokomotive bi prve minute nakon ozljede mogao odigrati i Merveil Ndockyt.

– To nam je jako važno. Već nam je povratkom Vujnovića i Majstorovića odmah lakše, a kad se vrati i Ndockyt, bit ćemo još jači. Konačno ćemo biti kompletni, bit će jaka konkurencija za svako mjesto, tako da mi je drago što se vraćaju i zbog njih i zbog svih nas. Puno će nam pomoći u završnici ove sezone – svjestan je Pršir, koji se predviđanjima za finiš ove prvenstvene kampanje nema namjeru baviti.

– Ne opterećujem se tablicom, ne gledam previše gdje smo i što smo, mislim da je bolje razmišljati o tome kako da mi budemo što bolji u svakoj sljedećoj utakmici. Nastavimo li ovako, budemo li igrali na način na koji smo igrali u Varaždinu, siguran sam da ćemo biti dobri i da se ne moramo brinuti za mjesto na tablici. Budemo li mi na svom maksimumu, doći će i visoki plasman na tablici, a koja će to točno pozicija biti, vidjet ćemo nakon zadnjega kola – kaže Jura.

Za početak, na redu je i treće uzastopno gostovanje, u subotu kod Lokomotive.

– Lokomotiva je uvijek neugodna, pogotovo na svom terenu. To je momčad koja svima može napraviti probleme, tako da nas čeka sigurno teška utakmica. Oni su četvrti, u Europi u ovom trenutku, i nema dvojbe da će biti teško, ali ja vjerujem da ćemo mi znati odgovoriti i da će to biti jako dobra utakmica – zaključio je najbolji igrač ovoga kola HNL-a.

Ova objava Partija sezone Jure ‘z Obreža: ‘Nisam ni znao da sam orobio Varaždince…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.