Prijava

Vaša prijava

Gorički Usponovci u Puli obarali državne rekorde i osvojili četiri medalje

[]

Ekipa iz goričkog Paraatletskog kluba Uspon za vikend je osvajala medalje i državne rekorde na 27. Otvorenom Prvenstvu hrvatske – Croatia Open u Puli. Ukupno je nastupilo 112 parasportaša iz 14 zemalja i 17 hrvatskih klubova. Ukupno su osvojili tri zlatne i srebrnu medalju, dva četvrta i šesto mjesto uz državni rekord u bacanju kugle i utrci na 100 metara.

Velimir Šandor u bacanju diska klase F51-52-53 osvojio je zlatnu medalju s rezultatom 17.70 metara, a Miljenko Vučić postavio je državni rekord u bacanju kugle klase F11-20 s rezultatom 12.23 metara čime je također osvojio zlato. Prvog dana natjecanja zlatnu medalju osvojila je i Ani Jelenić u bacanju kugle klase  F33-34 s rezultatom 4.95 metara, a srebro u bacanju kugle u klasi F55-56-57 osvojila Nataša Sobočan.

Osim ovih rezultata, Ani Jelenić nastupila je u utrci na 100 metara klase T71 s trkaćom guralicom i s rezultatom 44.06 sek osvojila 1 mjesto.

– Po prvi puta u Hrvatskoj održala se utrka trkaćih guralica na 100 metara u ženskoj konkurenciji. Iako je nastupala samo jedna sportašica ponosni smo da je to bila naša Ani Jelenić. Ovo natjecanje bilo je kvalifikacijsko natjecanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kobe koje se sljedeći mjesec održava u Japanu te se nadamo pozivu izbornika za nekoliko naših sportaša – istaknuli su iz Paraatletskog kluba Uspon.

Sljedeće natjecanje je Paraatletski miting 5. svibnja u Velikoj Gorici, a iz kluba pozivaju sve Velikogoričane da ih dođu podržati.

Ova objava Gorički Usponovci u Puli obarali državne rekorde i osvojili četiri medalje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.