Prijava

Vaša prijava

Potonuli u završnici: ‘Konačan rezultat ne opisuje dobro ovu utakmicu…’

[]

Tjedan dana nakon što su pobjedom kod Podstrane zaključili regularni dio sezone i izborili četvrto mjesto, košarkaši Gorice krenuli su s polufinalnom serijom. S druge strane bio je riječki Kvarner, prva momčad regularnog dijela sezone, sastav pun ozbiljnih prvoligaških igrača, a nada da se nešto može napraviti u gostima kod takvog protivnika trajala je sve do same završnice. Nažalost, Goričani nisu izdržali do kraja i upisali su prvi poraz u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Krenula je momčad trenera Mirona Češkića jako dobro, poveli su Goričani 17-10 i natjerali domaću klupu na laganu paniku, pa i na prvu minutu odmora, nakon koje su igrači Kvarnera ubacili u višu brzinu i serijom 15-2 preuzeli kontrolu nad utakmicom. U sličnom ritmu nastavili su i u drugoj dionici, u jednom trenutku došli i do velikih 15 koševa prednosti, no Goričani su do kraja poluvremena taj minus ipak malo srezali i otišli na predah s 11 koševa zaostatka.

Međutim, ni u nastavku nije mogla Gorica preuzeli konce igre u svoje ruke. Umjesto toga, Kvarner je čuvao svoju prednost, pa u 28. minuti došao i do rekordnih 17 koševa viška, što ponovno nije demoraliziralo Gunjinu, Šutala i ostatak društva. Nije Gorica odustajala, odbijali su naši košarkaši “položiti oružje” i predati se, pa su došli i na minus pet na otvaranju zadnje četvrtine, a u 35. minuti utakmica je i dalje bila živa, jer Kvarner je imao sedam koševa viška.

I tad se dogodio ključni trenutak utakmice. Kristijan Šutalo dobio je drugu tehničku pogrešku, automatski je to značilo i njegovo isključenje, a ionako skraćeni roster Gorice to više nije mogao pratiti. Došlo je u završnici do raspada sustava i Kvarner je priču zaključio s (pre)uvjerljivih 93-70.

– Držali smo se 35 minuta u igri i na kraju se raspali. Rezultat na kraju nije realan pokazatelj odnosa na terenu. Znali smo da će biti teško i da su domaćini iskusna i kvalitetna momčad. Dali smo sve od sebe, a sad se okrećemo uzvratu u utorak na domaćem terenu. Još jednom čestitam svojim momcima na borbenosti i požrtvovnosti – rekao je trener Miron Češkić nakon poraza u gostima, u kojem je Goricu predvorio Jure Gunjina s 20 koševa i šest skokova.

– Čestitke Kvarneru na pobjedi. Mi smo se borili, trudili i imali želju da se nadmećemo s njima, međutim fizički nismo uspjeli odgovoriti na pravi način. Sad se treba resetirati i probati skupiti glave za utorak. Još uvijek nije gotovo, tražit ćemo pobjedu na domaćem terenu i pokušat ćemo se vratiti u Rijeku idući vikend – kazao je Gunjina, koji je najbolje pomagače imao u Viti Porobiću (13 koševa, po šest asista i skokova) i Krustijanu Šutalu (11 koševa i šest skokova).

Nova prilika je, dakle, u utorak, a ne bude li Gorica uspješnija tom prilikom, sezona će za njih biti završena. Uspiju li naši košarkaši iz četvrtog pokušaja ove sezone doći do prve pobjede, majstorica će biti na rasporedu sljedeće subote.

Ova objava Potonuli u završnici: ‘Konačan rezultat ne opisuje dobro ovu utakmicu…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.